Actualitzat 22/05/2013 17:27

Agro.- Barcelona es converteix a la capital mundial de la fruita seca i la fruita dessecada

Almendras, frutos secos, frutos de cáscara
EUROPA PRESS

El certamen reunirà 1.200 professionals que gastaran 5.000 euros per persona a la capital


BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

Barcelona acull des d'aquest dimarts fins al dijous la 32 edició del Congrés Mundial de la Fruita Seca i la Fruita Dessecada, el certamen més important d'aquest sector que reunirà a la capital catalana a 1.200 professionals de 62 països i que se celebra a l'Hotel Arts.

Així ho han explicat en roda de premsa aquest dimecres el president del Consell Internacional de Fruita Seca i Fruita Dessecada (INC), Giles Hacking, el president del Congrés, Antonio Pont, i la directora executiva de l'INC, Goretti Guasch.

El certamen té un espai d'exposició de 300 metres quadrats on companyies de Bèlgica, la Xina, França, Alemanya, Japó, Moldàvia, Suïssa, Turquia, el Regne Unit, els Estats Units i Espanya donaran a conèixer els seus productes.

Guasch ha explicat que l'organització preveu que cadascun d'aquests 1.200 participants realitzi una despesa d'al voltant de 5.000 euros a la capital catalana entre les despeses de viatge, allotjament, menjars i activitats d'oci en els dies que dura el congrés, si bé depèn també de la procedència dels professionals --el 30% són d'Amèrica, el 30% d'Europa i el 40% restant procedeix d'Àsia, Àfrica i Austràlia--.

Pont ha destacat que Espanya és el segon productor d'ametlles del món i que les produccions del país "són molt apreciades a Europa pel seu gust únic", i ha afegit que el consum de fruita seca i fruita dessecada ha augmentat a causa dels beneficis per a la salut humana, un increment que també reverteix en millors preus per als pagesos, segons ha dit.

"FUTUR BRILLANT"

"El nostre sector té bona salut i un futur brillant", ha recalcat, i alhora ha indicat que el volum d'aquests productes a Espanya ha augmentat un 3% a Espanya l'any passat tot i la crisi i l'alça de preus, i la tendència continua aquest 2013.

Per la seva banda, Hacking ha posat l'accent en la importància de la investigació nutricional amb vista a seguir avançant en les propietats d'aquests aliments per portar a terme una alimentació saludable i equilibrada.

El congrés té també sessions magistrals sobre les produccions, collites, preus i dades d'exportació i importació, així com conferències amb la participació del president del Cercle d'Economia i de Vueling, Josep Piqué, i el president d'Honor del Grup Bassat Ogilvy a Espanya, Lluís Bassat.

GUARDÓ A FERRAN ADRIÀ

El colofó del certamen és la lliura dels guardons INC Awards, que aquest any es lliuraran a Jasper Sanfilippo (Premi Honorífic), David Jenkins (excel·lència en investigació) i al xef català Ferran Adrià (excel·lència en gastronomia).

Aquest dilluns es va inaugurar a Reus (Tarragona) la nova seu de l'INC, organització que representa més de 650 membres de 65 països que representen el 70% de la producció total de fruita seca en el món.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés