Actualitzat 31/10/2008 19:41

Agro.- El conseller d'Agricultura inaugura el taller de cuina experimental La Vaqueria

BARCELONA, 31 d'octubre (EUROPA PRESS)

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (Dar), Joaquim Llena, el director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, i el director dels Serveis Territorials del Dar a Lleida, Joan Gòdia, han inaugurat avui el taller de cuina experimental La Vaqueria.

El taller es troba a la finca de l'Estació Experimental de l'IRTA a Gimenells (Lleida). Llena ha explicat que el Govern invertirà 1,5 milions d'euros a la iniciativa durant els pròxims sis anys. El conseller va remarcar que és la primera vegada que l'IRTA impulsa la investigació en l'àmbit gastronòmic, "acostant-se així al consumidor final".

La Vaqueria té un restaurant i amb un allotjament rural per a visitants, alumnes, investigadors i professors. Actualment, el taller investiga la tècnica de cocció a la brasa vaporitzada i el maridatge de fruita i oli. A més, treballa en la recerca de noves textures, sabors i presentacions de la fruita per atreure els consumidors joves.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés