Actualitzat 13/06/2013 16:20

Agro.- La DO Empordà, primera a Espanya a tenir una guia d'enoturisme en quatre idiomes

El Celler De Can Roca
EUROPA PRESS

El llibre es va fer en català i ara s'ha editat en anglès, francès i castellà


GIRONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat aquest dijous les edicions anglesa, francesa i castellana de la 'Guia d'Enoturisme de l'Empordà', el que converteix a la DO Empordà en la primera denominació d'origen espanyola que disposa d'una publicació d'enoturisme de 288 pàgines disponible en quatre idiomes.

L'acte de presentació, que s'ha fet al Celler de Can Roca, ha comptat amb la presència del sommelier i propietari del millor restaurant del món, Josep Roca; l'escriptor i autor de la guia, Lluís Tolosa; el responsable de promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí; i el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, a més d'unes seixantena de persones de diferents cellers i restaurants de la província.

Ramos ha comentat que l'aposta del Patronat per l'enoturisme és clara ja que és un "producte turístic brutal" que pot convertir la província de Girona en una de les millors destinacions del món per la seva altíssima qualitat.

"L'enoturisme ens ajuda a posar el segell de qualitat", ha manifestat Ramos, i en el mateix sentit s'ha pronunciat Roca, que ha assegurat que la guia és una eina molt útil que dóna serietat i credibilitat al producte turístic que s'està potenciant a la província.

LA TOSCANA CATALANA

La publicació mostra cellers, més de 200 vins recomanats, restaurants, hotels, visites culturals del vi i botigues especialitzades i pot trobar-se tant en llibreries com en els mateixos cellers, hotels, restaurants o botigues de vi de la zona.

"Crec que podem ser una de les zones més visitades d'Europa i del món", ha assegurat l'autor de la guia, que espera que amb les quatre versions de la publicació el treball i la qualitat del que s'està fent en enoturisme a la província arribi al màxim de llocs possible.

Finalment, Albertí ha fet un símil entre Girona i Itàlia: "Si Girona és la Florència de Catalunya, l'Empordà pot ser la Toscana catalana", pel que espera que es cobreixi de vinyes un paisatge, el de l'Empordà, que potser ha estat massa massificat.

"Esperem que l'enoturisme sigui decisiu per millorar l'economia del territori", ha afegit finalment Albertí.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés