Actualitzat 30/05/2013 14:38

Agro.- DOQ Priorat, la primera i única denominació d'origen catalana que s'incorpora a Cervim

Vino Ciutat Vella De La D.O Priorat
MIQUEL ALIMENTACIÓ GRUP

L'organisme agrupa les regions vitivinícoles amb viticultura 'heroica'


BARCELONA, 30 maig (EUROPA PRESS) -

La Denominació d'Origen Qualificada (DOQ) Priorat s'ha convertit a la primera i única denominació d'origen (DO) de Catalunya que s'ha incorporat al Centre d'Investigació de la Viticultura de Muntanya (Cervim), un organisme internacional que agrupa les regions vitivinícoles amb viticultura considerada 'heroica', la que es desenvolupa en condicions climàtiques adverses i orogràfiques amb poca mecanització.

En roda de premsa aquest dijous, el director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort, ha celebrat l'adhesió de la DOQ Priorat a Cervim: "Per al Govern és molt important treballar en col·laboració i aquest tipus d'apostes a escala internacional per defensar un actiu de Catalunya. Estem plens d'orgull".

Bort ha estat acompanyat pel president de Cervim, Roberto Gaudio, i pel president del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Toni Alcover, que han destacat l'exigència dels requisits necessaris per entrar en aquest organisme internacional.

Preguntat per si podria adherir-se una altra DO catalana a Cervim, Bort ha indicat que difícilment una altra denominació podria tenir cabuda pels requisits d'orografia, si bé ha afegit que tot i que només se sumi una DO a Cervim és "prou important i potent perquè Catalunya es posiciona en el món a través de la DOQ Priorat".

"És un orgull haver pogut entrar a Cervim pel seu prestigi internacional", ha sostingut Alcover, que ha indicat que les característiques de l'orografia del Priorat són més d'un 30% de desnivell en les finques, i el 40% de les vinyes estan a nivells d'altura superiors als 500 metres.

Com a fruits d'aquesta adhesió, la DOQ Priorat vol fer un homenatge a tots els pagesos, des dels que van patir la fil·loxera fins als nous elaboradors; aconseguir que el consumidor valori millor aquest vi i implementar la transferència tecnològica, ja que totes les regions vitivinícoles de Cervim tenen universitats i centres d'investigació al seu voltant.

"Esperem que l'Incavi ens ajudi a les nostres investigacions per millorar la producció", ha assenyalat Alcover, qui ha recalcat la importància de la viticultura, principal activitat econòmica del Priorat, per fixar la població en el territori, compost per pobles d'entre 100 i 200 habitants.

Per la seva banda, Gaudio ha exalçat les característiques i els bons vins que surten de la DOQ Priorat, ja que de la mateixa manera que altres DO que formen part de l'ens, es tracta d'"una producció comercialment molt valorada, d'alt valor històric i paisatgístic".

MEMBRES CERVIM

Són membres del Cervim Vall d'Aosta, Llombardia, Piemont, Ligúria, Sicília, Província Autònoma de Bolzano i Província Autònoma de Trento (Itàlia); Cantó de Valais (Suïssa), Galícia i Comunitat de Cangas de Narcea d'Astúries (Espanya), Douro (Portugal) i Renània Palatinat (Alemanya).

També formen part de l'entitat organismes regionals com Abruzzo a Itàlia, Wachau i Stiria a Àustria, Banyuls-Collioures i Rhone-Alps a França, Ticino a Suïssa, i Appalachian State a Carolina del Nord (Estats Units).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés