Actualitzat 17/01/2013 15:45

Agro.- Frigorífics Costa Brava, la primera empresa espanyola a exportar porc blanc als EUA

Frigoríficos Costa Brava
FRIGORÍFICOS COSTA BRAVA

Invertirà més de 10 milions aquest any a ampliar les seves instal·lacions


GIRONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

L'escorxador Frigorífics Costa Brava ha rebut aquest dijous l'homologació que li permetrà exportar carn de porc de capa blanca als Estats Units, de manera que es converteix en la primera companyia de tot l'Estat i una de les poques europees que aconsegueix aquest certificat, ha informat en un comunicat.

Frigorífics Costa Brava, fundada el 1969 i propietat de les famílies Abrás, Planagumà i Cañigueral, preveu iniciar aviat les exportacions de porc blanc als Estats Units perquè ja ha mantingut contactes amb els primers clients interessats.

Aquesta homologació, concedida pel United States Department of Agriculture, ha estat el gran objectiu de la companyia des del 2010, i en els dos últims anys ha invertit 12 milions d'euros per adequar les seves instal·lacions als requisits que exigeixen les autoritats nord-americanes, un procés que ha generat 100 llocs de treball.

Frigorífics Costa Brava, que sacrifica més de dos milions de porcs anuals, el 90% dels quals provenen de Catalunya i Aragó, va facturar 320 milions el 2012 --les exportacions representen el 75%--, i ha tingut un volum de producció de 210 milions de quilograms.

INTERNACIONALITZACIÓ

El certificat permetrà a la companyia de Riudellots de la Selva donar un salt qualitatiu en la seva internacionalització, que va començar el 2008, i augmentar la seva presència actual en més de 40 països ubicats en tres continents.

Alhora, invertirà més de 10 milions aquest any a ampliar les seves instal·lacions, que ara ocupen 23.000 metres quadrats de superfície dedicada exclusivament al sacrifici i especejament de carn de porc, i aquesta inversió permetrà ampliar la capacitat de producció i consolidar-se en els mercats en els quals opera.

Espanya és el quart país productor mundial de carn de porc blanca, tan sols superat per la Xina, els Estats Units i Alemanya, i l'homologació també suposa una oportunitat per al sector porcí català, ja que Catalunya sacrifica el 41% del total de porc d'Espanya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés