Actualitzat 27/10/2008 12:46

Agro.- El Govern regula l'extracció d'eriçons marins davant de l'augment dels últims anys

BARCELONA, 27 d'octubre (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha decidit regular l'extracció d'eriçons marins al litoral català davant de l'augment d'aquesta activitat els últims anys amb el doble objectiu d'evitar posar en perill l'estabilitat de l'espècie i garantir la rendibilitat futura del sector.

Actualment, l'explotació d'eriçons marins se centra en les costes de Girona i es deu a la demanda d'una cuina mediterrània molt especialitzada i al consum propi.

Segons ha publicat el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC), la campanya de captura d'eriçons començarà l'1 d'octubre de cada any i s'acabarà el 31 de març de l'any següent, tant per a la recollida de marisc professional com per a la pesca recreativa. Està prohibida la recollida d'eriçons marins entre els mesos d'abril i setembre, els dos inclosos.

L'extracció d'eriçons per llicència i dia no superarà els 150 quilos per als mariscadors professionals i les 150 unitats per a pescadors recreatius. Està prohibida la recollida en profunditats superiors als 10 metres, així com l'emmagatzematge d'aquest equinoderms dins de les aigües marines.

Els marisquers podran extreure eriçons dins de l'àmbit territorial de la confraria de pescadors a la qual pertanyin, però també podran arribar a acords entre les diferents entitats.

El termini per a la presentació de sol·licituds de llicència per a la recollida de marisc professional d'eriçons marins per part de les confraries de pescadors per a la campanya 2008-2009 s'allargarà fins al 30 de novembre del 2008.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés