Actualitzat 19/12/2008 18:48

Agro.- Tres cooperatives d'avellana estudien com millorar la qualitat de l'envasament

REUS (BAIX CAMP), 19 de desembre (EUROPA PRESS)

Les cooperatives Unió Corporació Alimentària de Reus (Baix Camp), Coselva i l'Avellanera, al costat de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), han signat avui un conveni per potenciar la qualitat de l'avellana torrefacta.

Les cooperatives signants aglutinen aproximadament la meitat de la producció d'avellana de Catalunya amb una producció anual de 8.700 tones d'avellana en clofolla.

Mitjançant el conveni, les cooperatives s'uneixen per portar a terme un projecte d'investigació amb l'objectiu de determinar si existeixen mètodes i sistemes, ja sigui en el cultiu de l'avellana, en el seu processament o a l'emmagatzematge, que facilitin allargar la durabilitat del producte envasament.

Actualment, l'avellana envasada al buit manté les seves propietats i qualitat durant uns sis mesos. La intenció és buscar millores perquè aquest termini s'allargui fins a l'any i així assegurar el producte durant tota una temporada.

El projecte és pioner i s'està en la fase de trobar el Centre d'Investigació públic encarregat de fer els estudis. Entre els que s'estudien hi ha l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) i centres universitaris, segons ha explicat la directora de la FCAC, Ana Toda.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés