BARCELONA, 8 de setembre (EUROPA PRESS)
La verema d'aquest any serà entre un 5% i un 10% inferior a la mitjana, segons les primeres estimacions de la Generalitat, amb un ritme de maduració "constant" que fa preveure una campanya llarga, i amb un raïm que es manté en "bon estat sanitari", ha informat avui el Govern.
Les Denominacions d'Origen del Penedès, Empordà, Costers del Segre, Terra Alta, Tarragona i tota la zona de la DO Cava han iniciat ja la verema, corresponent a les varietats Macabeu i Chardonnay.
A les regions més tardanes, com la Conca de Barberà, Pla de Bages, Priorat i Montsant, està previst que comencin a recollir les varietats primerenques entre el 15 i 20 de setembre.
Aquestes dades constaten que s'ha endarrerit la verema uns deu dies en relació amb altres anys, degut a les pluges i a les baixes temperatures de finals d'agost, ha exposat en un comunicat la Conselleria d'agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), que ha recordat que aquest any és el segon que funcionarà la targeta vitivinícola única per a tot Catalunya, que acredita als pagesos per vendre el raïm als cellers.