Actualitzat 16/02/2008 13:32

Una associació de mossos discapacitats denuncia Interior davant de la Comissió Europea per "discriminació laboral"

AIL-MED reclama urgentment un reglament de segona activitat, que ha quedat fora de l'acord tancat aquesta setmana per la Conselleria i els sindicats

BARCELONA, 16 de febrer (EUROPA PRESS)

L'Associació per a la Integració Laboral dels Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AIL-MED) ha presentat una denúncia davant de la Comissió Europea contra la Conselleria d'Interior per "discriminació laboral" als agents de la policia catalana que pateixen alguna discapacitat o malaltia que els impedeixen fer amb normalitat la tasca de policia.

L'entitat ha presentat la denúncia pel suposat incompliment de la normativa europea sobre persones amb discapacitat i la seva integració laboral per part de la Direcció General de la Policia de la Generalitat.

AIL-MED considera que els agents afectats per alguna discapacitat haurien de treballar en un lloc adaptat a les seves possibilitats, tant dins del Cos dels Mossos d'Esquadra com a un altre cos de funcionaris de la Generalitat.

Així, actualment poden ser apartats del Cos o, de manera no oficial, treballar en llocs d'oficina que no impliquin treball físic.

Per aquesta raó, l'associació denuncia que s'incompleix l'obligació de l'Administració pública de recol·locar els seus funcionaris dins de les seves plantilles, també en el cas de cossos especials com els bombers o els policies.

L'associació reclama que s'elabori un reglament específic per a la seva situació. Mentre s'elabora el reglament, l'associació demana aplicar règims equiparables com els dels Bombers de la Generalitat o la Policia Local de Tarragona.

NEGOCIACIONS FRENADES.

Gairebé un any després, la negociació no ha finalitzat i fins i tot s'ha ajornat, ja que mentre aquesta setmana els sindicats han arribat a un acord unànime amb la Conselleria per augmentar el salari dels Mossos, la regulació de la segona activitat ha caigut de les converses per no bloquejar el pacte.

El president de AIL-MED, Àngel Gómez-Quintero, va comparèixer davant de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament el 31 de gener, i el 6 de febrer l'associació es va reunir breument amb el conseller d'Interior, Joan Saura, al mateix Parlament.

Les converses no han aconseguit arribar a un acord. Tot i que el portaveu de AIL-MED, Miquel Àngel Reguero, ha explicat a Europa Press que les posicions estan "molt allunyades", fonts de la Conselleria consultades han explicat que, ara que s'ha acabat la negociació amb els sindicats per la qüestió salarial, s'acceleraran i acabaran les negociacions per la segona activitat.

400 AGENTS AFECTATS.

Segons Reguera, dins dels gairebé 14.000 mossos, hi ha entre 300 i 400 agents que es podrien acollir a la segona activitat, el que suposaria prop del 2%. No obstant, aquesta xifra podria augmentar els anys vinents, quan la plantilla envelleixi.

L'associació calcula que hi ha un centenar d'agents que han comunicat la seva discapacitat i estan "recol·locats" en llocs adaptats, tot i que no sigui com a resultat de passar a la segona activitat. Més o menys uns 60 poden haver estat apartats del Cos i la resta encara no ho ha comunicat als responsables de la Conselleria i "legalment sembla que voluntàriament han abandonat el Cos".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés