Publicado 31/01/2018 13:39

Barcelona i altres sis municipis catalans constitueixen una associació per la gestió pública de l'aigua

Representants de municipis i entitats de l'Amap
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

Els ajuntaments de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa (Barcelona) han constituït aquest dimecres l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per la Gestió Pública de l'Aigua (Amap), amb l'objectiu de potenciar aquest model.

L'associació, que també inclou les empreses públiques Barcelona Cicle de l'Aigua i Aigües del Prat i l'entitat Enginyers sense Fronteres, està formada de moment per municipis que sumen 2,5 milions d'habitants, el 33% d'habitants de Catalunya, ha destacat el regidor d'Energia de Barcelona, Eloi Badia, en declaracions als mitjans.

Representants dels municipis i entitats han celebrat a l'Ajuntament barceloní l'assemblea constituent de l'associació, que té com a objectiu difondre i promoure la gestió pública de l'aigua i donar suport als municipis que vulguin avançar cap a aquest model de gestió, ha detallat el regidor.

Badia ha assegurat que la gestió pública de l'aigua és majoritària al món --representa el 90%, segons ell--, per la qual cosa la situació a Catalunya és una anomalia, i ha destacat que pretenen promoure la reflexió sobre el model: "Que sigui un espai de debat on el coneixement de treballadors públics ens puguin ajudar a repensar com volem que sigui la gestió d'aquests serveis bàsics".

"L'onada de la defensa de la gestió pública ha vingut per quedar-se", ha avisat Badia, que considera que s'ha produït un canvi de paradigma en el qual els ciutadans demanen una millor gestió, i ha assegurat que la millor forma d'assegurar la universalitat del servei és aquesta gestió pública.

La membre d'Enginyeria sense Fronteres i de la plataforma Aigua és Vida Míriam Planas ha defensat que ciutadans i entitats han de participar en el procés per avançar cap a la gestió pública: "No és només competència municipal, sinó que la ciutadania té molt a dir. Sense participació ciutadana, no aconseguirem aquest avanç democràtic".

PLA D'ACCIÓ

L'Ajuntament de la capital catalana ha impulsat l'associació i la presidirà, mentre que El Prat assumirà la vicepresidència, Badalona ocuparà la Secretaria i Terrassa la Tresoreria, i la resta formarà part també de la seva Comissió Executiva i liderarà vocalies, quelcom que també farà Enginyeria sense Fronteres.

El seu pla d'actuació per aquest any inclou establir una estratègia comunicativa per promoure la gestió pública de l'aigua; donar suport als municipis que la defensin, i iniciar contactes amb ajuntaments, entitats, universitats, societat civil, sindicats i altres actors per crear un marc de treball, incorporar nous membres i promoure el debat tècnic sobre aquest model.

Defensa la gestió pública de l'aigua amb criteris de servei públic, transparència i bon govern, amb el menor preu i la qualitat més gran del servei, que ha d'estar garantit per a tots els ciutadans, segons l'associació.

Han assistit a l'assemblea constituent de l'Amap la tinent d'alcalde del Prat de Llobregat Alba Bou; el de Sabadell Joan Berlanga; el de Santa Coloma de Gramenet Esteve Serrano; el de Terrassa Marc Armengol, i els regidors de Badalona José Antonio Téllez, i de Cerdanyola del Vallès Iván González.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés