Actualitzat 29/04/2013 17:39

Barcelona cedeix 14 solars a entitats per a horts urbans i activitats temporalment

Huertos
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

La Comissió d'Avaluació del concurs del Pla Buits de Barcelona ha cedit la gestió temporal de 14 solars buits a entitats, associacions i fundacions sense ànim de lucre, amb molts projectes que serviran per crear horts urbans i activitats per implicar els veïns.

S'han presentat 30 organitzacions que han formulat 42 projectes per a 19 espais, dels quals cinc s'han declarat deserts, i s'estudiarà si en ells poden ubicar-se projectes ben valorats sense solar o destinar-se a microurbanitzacions, ha explicat aquest dilluns l'Ajuntament.

La majoria de projectes guanyadors --nou-- són horts urbans, molts dels quals per a persones en risc d'exclusió social, com el número 37 de l'avinguda Vallcarca --districte de Gràcia--, on fins fa uns mesos s'ubicava el mític 'meublé' de la Caseta Blanca.

Després de la seva demolició, al solar que va quedar lliure hi haurà un hort on contractar sense sostre per millorar els seus hàbits, la seva autoestima i la seva vida en general, iniciativa de la Fundació Ametller, amb la col·laboració del Centre Obert Heura, Llar de Pau i Tarpuna.

En la lluita contra l'exclusió també sobresurt la idea de l'Associació de Veïns de Sagrada Família per al número 217 de Roger de Flor --Eixample--, on preveu un menjador social --la Comissió Avaluadora demana demostrar la seva viabilitat-- i organitzar activitats per a vulnerables.

Les entitats tenen ganes d'implicar els veïns, com l'associació de Joan Güell i Rodalies, que proposa al número 12 del carrer Vallespir --Sants-Montjuïc-- l'espai Joan Domingo com a punt de referència del barri i oferir 12 hores d'actes al dia 360 dies a l'any.

Un dels espais més emblemàtics és el de les Germanetes dels Pobres, entre Consell de Cent, Viladomat i Borrell --Eixample--, que la plataforma veïnal Recreant Cruïlles es farà parcialment seu mentre no es construeixen els equipaments previstos des del 2006.

El col·lectiu vol reactivar el solar i l'espai públic del seu entorn, i dóna suport a que es facin per als vianants carrers de l'Eixample, el que defensen perquè aquest districte és de les zones més contaminades de la ciutat, entre d'altres motius.

També hi haurà espai per a l'art, i les entitats Collymore i Associació Cos Transitori han previst al número 12 del carrer Pierola --Nou Barris-- activitats artístiques i culturals, com tallers i 'street art', el que inclou hip hop, skate i grafiti.

IMPLICACIÓ MUNICIPAL

Malgrat que un dels cinc criteris de valoració era l'autosuficiència dels projectes, l'Ajuntament ha decidit assumir una part de la inversió associada a les tasques d'adequació dels terrenys, com es va preveure que podia ocórrer en les bases del concurs.

S'està estudiant quals són les tasques per posar en marxa els projectes guanyadors, i la Comissió d'Avaluació ha demanat al consistori que en cas de noves edicions del Pla Buits hi hagi més concreció de la possible implicació econòmica de l'Ajuntament a adequar els terrenys.

La Comissió l'han format membres del govern, districtes, partits, el Consell d'Associacions de Barcelona, la Federació d'Associacions de Veïns (Favb), la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya, la Taula del Tercer Sector i Foment de les Arts i el Disseny (FAD).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés