Publicat 16/02/2024 11:39

Barcelona concedeix el IV Premi Hipàtia a Nuria Oliver, experta internacional en IA

L'experta internacional en intel·ligència artificial, Nuria Oliver
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

El guardó reconeix la recerca "d'excel·lència" que es duu a terme a Europa

BARCELONA, 16 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha atorgat, en col·laboració amb el Barcelona Knowledge Hub de l'Acadèmia Europea, el IV Premi Europeu de Ciència Hipàtia a l'experta internacional en intel·ligència artificial (IA), Nuria Oliver, ha informat aquest divendres en un comunicat.

El guardó, amb una dotació de 30.000 euros, reconeix la recerca d'Oliver "en el desenvolupament de nous mètodes i sistemes d'IA, una trajectòria d'excepcional impacte internacional que s'ha traduït en més de 40 patents registrades".

El tinent d'alcalde d'Economia i responsable del Departament de Ciència i Universitats, Jordi Valls, ha qualificat Oliver de "referent mundial en l'ús de la IA en diferents àmbits per millorar la qualitat de vida de les persones".

La guardonada rebrà el premi el pròxim 4 de març en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona presidit per l'alcalde, Jaume Collboni, en què farà una conferència sobre la seva trajectòria: 'Towards a Socially Sustainable Artificial Intelligence'.

La convocatòria 2023 del Premi Hipàtia, concedit a una investigadora del camp de la Ciència i la Tecnologia, obre un cicle triennal que reconeixerà personalitats del camp de les Ciències de la Vida i la Salut el 2024 i de les Humanitats i les Ciències Socials el 2025.

LA TRAJECTÒRIA DE NURIA OLIVER

Oliver, directora científica i cofundadora de la Fundació Ellis Alacant, és enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Madrid, i doctora en Arts i Ciències dels Mitjans de Comunicació pel Massachusetts Institute of TechnologY.

Ha centrat la seva recerca en la modelització del comportament humà mitjançant tècniques d'aprenentatge automàtic i sistemes intel·ligents i interactius en àmbits socials com la salut i el benestar, la inclusió financera i els desastres naturals.

Va ser directora científica de Telefónica R&D, directora científica de Ciència de Dades de Vodafone Group (Regne Unit) i cofundadora i vicepresidenta de l'European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (Alemanya).

Amb "centenars d'aparicions mediàtiques", està compromesa amb l'atracció de talent jove i de dones cap a l'enginyeria i la informàtica, i durant la pandèmia va ser comissionada de la Presidència de la Generalitat Valenciana per a l'Estratègia Valenciana en IA i la coordinació de la ciència de dades contra la covid-19.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés