Publicat 30/07/2022 12:02

El Barcelona Deep Tech Summit unir cincia i empresa per atreure inversió i talent a la ciutat

El director general de Barcelona Activa, Félix Ortega
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Caps d'innovació d'ABB, Nestlé i Intel es reuniran amb start-ups a l'Antiga Fbrica Damm

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El primer congrés internacional Barcelona Deep Tech Summit unir en una jornada el 22 de setembre al recinte de l'Antiga Fbrica Damm el sector cientificotecnolgic de la ciutat i el món de l'empresa amb l'objectiu d'atreure i retenir talent i inversió en l'"ecosistema de la capital catalana".

El director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha explicat en una entrevista d'Europa Press que la trobada vol potenciar l'emprenedoria que emergeix de les universitats, accelerar "la transferncia al mercat de tota la recerca" i transformar així part de l'economia.

De fet, Barcelona Activa ha impulsat la iniciativa al costat de les universitats públiques UB, UAB, UPC, UPF i UOC, i compta també, com a soci, amb la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agncia per a la Competitivitat de l'Empresa (Acció).

Una de les activitats que acollir el congrés ser el Barcelona Deep Tech Match per posar en contacte els caps d'innovació de grans corporacions amb start-ups: ABB, Nestlé, Intel, Repsol o Cisco han confirmat la seva participació, segons expliquen els organitzadors.

Ortega destaca que la primera edició d'aquest congrés de Deep Tech vol, d'entrada, posicionar Barcelona com un "espai idoni" per crear projectes en aquest mbit, relacionat amb la intelligncia artificial o el blockchain, també per aconseguir inversió i atreure i retenir talent.

L'agncia de desenvolupament econmica de Barcelona, confia que ser --en els seus termes-- un moment de visibilitat de tot el projecte del Barcelona Deep Tech Node vinculat a la innovació que es va iniciar fa prop d'un any i mig: "Fa temps que treballem per a grans empreses per identificar com estan innovant i quines necessitats tenen per poder innovar".

REPERCUSSIÓ EN L'ECONOMIA

No obstant aix, Félix Ortega ha reivindicat que aquesta feina no només beneficia les grans empreses, sinó que treballen perqu aquesta manera d'innovar pugui repercutir en el conjunt de les pimes de la ciutat i, en conseqüncia, al conjunt de l'economia.

El Deep Tech es tradueix en elements com la computació visual per arribar a veure elements que l'ull hum no pot veure, la robotització per qualificar i assumir funcions diferents en els processos industrials i, en suma, avanos socials en els quals Ortega veu "fonamental poder invertir".

A més d'apostar més per la innovació, augmentar el PIB o crear un marc legal adequat, Ortega ha advocat per, des de l'mbit local, "acompanyar aquests processos de transformació, accelerar-los i fer que baixin en el mercat perqu les solucions siguin més rpides".

"ANTICIPAR-SE A TENDNCIES"

Amb aquest sector en auge, el paper de Barcelona Activa passa per "anticipar-se a tendncies" i incentivar línies de formació des de l'mbit públic, per també amb la resta de l'ecosistema per donar resposta el més rpid possible a les necessitats de les empreses amb les possibilitats que ofereix la ciutat, ha detallat el director general de l'agncia.

En relació amb l'impacte de la pandmia, Ortega creu que ha accelerat moltes transformacions i sosté que "Barcelona continua molt ben posicionada i que, per tant, hi continua havent necessitat d'ajudar l'acompanyament de la creació d'empreses, de la formació i de l'atracció d'inversions".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés