Publicat 10/12/2022 11:50

Barcelona duplica la potncia de generació d'energia fotovoltaica municipal en 3 anys

Archivo - Imatge d'unes plaques solars
AJUNTAMENT DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha duplicat en tres anys la potncia de generació d'energia fotovoltaica municipal amb la suma de més de 2.300 quilowatts pic (kWp) amb 62 installacions noves entre el 2020 i el 2023, la qual cosa suposa un increment del 162% i del 51% respectivament en relació amb el mandat anterior.

Pel regidor d'Emergncia Climtica i Transició Ecolgica de Barcelona, Eloi Badia, augmentar la potncia municipal d'aquesta renovable és una "prioritat" tant per al medi ambient com per abaratir els costos de l'energia i, en conseqüncia, els rebuts domstics, ha dit en unes declaracions als periodistes.

Badia ha explicat que la ciutat vol tornar a duplicar aquesta xifra abans del 2025 fins als 10.000 quilowatts pic amb 248 installacions: actualment té 4.300 kWp de potncia amb 157 installacions i, comptant els que estan en licitació i projectats, s'arribar als 5.930 quilowatts pic.

Per tipus d'installació, 117 de les 157 totals estan a cobertes, 16 més a mitgers i parets, i les 24 restants a prgoles i espais públics, en la línia de convertir i transformar espais i infraestructures en elements generadors d'energies "sense perdre la funció i concepció original".

Eloi Badia ha destacat que aquestes installacions d'iniciativa municipal, si generen excedents, es poden obrir a la ciutadania perqu aquesta es pugui connectar i obtenir energia a baix cost a través d'una convocatria.

El regidor ha posat d'exemple una prgola que alimenta energticament una estació de 'Bicing': els vens que es trobin a l'entorn d'un mxim dos quilmetres d'aquest punt es podran acollir a la convocatria en un estalvi que el consistori xifra en el 25% del rebut, mentre que ha animat els particulars a installar plaques a les teulades.

Ha destacat com a nous projectes el d'installar plaques fotovoltaiques a les Rondes per ser una dimensió lineal important i un lloc amb molta insolació, segons l'edil, i ha concretat que es treballa en la línia d'una "autosuficincia elctrica més gran" dels túnels.

"Ens obre una nova porta. Entendre que tot l'espai públic, fins i tot la infraestructura viria, també pot ser generadora d'energies renovables i per tant pot contribuir a aquesta transició energtica tan necessria", ha argumentat Badia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés