Actualizado 21/03/2018 19:11

S'obre convocatòria per als primers nou locals de protecció oficial de Ciutat Vella

Un dels Baixos de Protecció Oficial de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 Març (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha obert el termini per a la presentació de propostes pels nou primers locals del programa Baixos de Protecció Oficial (BPO) de Ciutat Vella, que es llogaran a preus assequibles per sota del de mercat a iniciatives econòmiques i comunitàries.

La regidora del districte, Gala Pin, ha destacat en roda de premsa aquest dilluns que pretenen fomentar amb aquests locals, actualment buits, activitats de cures i serveis a les persones, el comerç de proximitat, intervencions comunitàries, consum responsable, projectes culturals, petita producció urbana i economia circular i del coneixement i innovació.

L'objectiu és dinamitzar econòmicament aquests locals amb comerç de proximitat i activitat econòmica sostenible per combatre la gentrificació i el monocultiu econòmic --com a marca el Pla de Desenvolupament Econòmic impulsat pel districte i Barcelona Activa--, i les propostes poden presentar-se fins al 18 de maig.

Poden optar a la convocatòria activitats tant noves com ja existents --aquestes poden estar "en risc per la pujada de preus de lloguer"--, i els locals van des dels 21,6 als 79 metres quadrats i se situen als carrers Francesc Cambó, Sant Pere Mitjà, Comerç, Robadors, Sant Ramon --amb tres locals--, Carretes i Assaonadors.

El Govern d'Ada Colau preveu que les activitats en aquests locals puguin estar en marxa al setembre, i l'Ajuntament durà a terme els treballs essencials perquè els espais comptin amb les condicions necessàries per a la nova activitat --com instal·lacions, pintura i lavabos--, mentre que els adjudicataris els acabaran d'adequar a les seves activitats.

PREU PROGRESSIU

La regidora ha assegurat que el de Barcelona és el primer ajuntament a impulsar aquesta iniciativa per mobilitzar locals, en els quals el preu del lloguer serà de vuit euros el metre quadrat el primer any, que pujarà a deu per metre el segon i a 12 el tercer, moment a partir del qual els preus s'aniran actualitzant en funció de l'IPC i de factors de la zona i el local.

Les cessions dels locals es faran en dues modalitats, amb una primera per a activitats de productes i serveis necessaris per als veïns i treballadors de Ciutat Vella amb actualment poca oferta --seran de cinc anys prorrogables a dos més--, i una segona per a projectes d'economia plural i sostenible, encara que no necessàriament destinada a veïns, de dos anys prorrogables fins a un total de tres.

Entre altres factors, es tindrà en compte que els projectes donin resposta a mancances detectades en el districte; el seu arrelament al territori; projectes d'economia cooperativa, social i solidària, i iniciatives promogudes per dones o joves sense estudis superiors, persones en atur de llarga durada, aturats de més de 45 anys i ciutadans en situació de vulnerabilitat social.

L'Ajuntament està treballant en la segona fase d'aquesta iniciativa, amb almenys cinc nous locals que es convocaran el 2019, i preveu en un futur incloure tots els locals d'edificis que adquireixi el consistori en el districte, els que formin part d'edificis municipals en processos de rehabilitació i tots els municipals que quedin buits.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés