Actualitzat 29/05/2022 12:19

Barcelona reforçarà el manteniment de l'espai públic amb una inversió de 40 milions

L'Ajuntament de Barcelona impulsa accions de manteniment integral dins del pla 'Cuidem Barcelona'
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Plantarà 1.500 arbres, canviarà l'enllumenat d'alguns carrers i condicionarà àrees infantils

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona reforçarà el manteniment de l'espai públic "en el que queda de mandat" amb una inversió de 40 milions d'euros en el marc del pla de manteniment integral de 'Cuidem Barcelona' i que preveu actuacions en l'espai verd, el clavegueram i l'enllumenat, entre d'altres.

El regidor d'Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, ha explicat en una roda de premsa que, entre les més de 3.100 actuacions, preveuen plantar 1.500 arbres en escocells buits i fer 1.600 intervencions d'"impacte" més que aniran a càrrec d'una nova brigada que vol millorar qualitativament la ciutat.

El consistori crea així la brigada número 11, que se suma a les deu actuals --una per a cada districte-- amb una visió "integral" per arribar on sovint no arribaven, segons Badia, i que també permet superar l'actuació servei a servei actual.

També preveuen millores lumíniques a 66 carrers amb la renovació de les instal·lacions que s'han acompanyat de "passejos amb perspectiva de gènere", amb l'objectiu d'acabar amb els punts foscos, i la pavimentació de 280.000 metres quadrats --que equival a 21 illes de l'Eixample--.

Altres actuacions seran el manteniment del verd de 88 espais com solars i talussos, la plantació de gairebé 55.0000 plantes de flor en uns 4.100 metres quadrats de superfície verda, i la millora de 2.300 metres de clavegueram a la Barceloneta i el Poblenou.

DESPESA PER CAPITA

Badia ha detallat que la ciutat destina un "rècord històric" de 335 euros per habitant a l'any al manteniment de l'espai públic i per partides: 117 euros a neteja, 69 a paviment, 67 a residus, 39 al manteniment del verd, 18 a l'enllumenat, 16 al clavegueram, i 9 més a polítiques ambientals.

No obstant això, ha dit que aquests 335 euros per capita no inclouen la xifra de visitants, per la qual cosa intenta "mitigar-ne l'impacte (del visitant)" que no paga els mateix impostos que els veïns de la ciutat, per la qual cosa cal fer-lo --en les seves paraules-- màximament corresponsable de l'espai públic.

Des de l'Ajuntament calculen que serà un dels estius amb més visitants: "Tenim la sort que arribarem a un estiu amb els màxims recursos en neteja, els màxims recursos en espai públic", ha assegurat Badia, que també ha admès que hi haurà punts que requeriran d'actuacions singulars.

VISOR I PARTICIPACIÓ

Al setembre, el consistori obrirà a la ciutadania un visor que combina un mapa amb gràfics numèrics per fer un seguiment de totes les accions, amb la ubicació, la tipologia de serveis i l'estat d'execució.

A més, duu a terme un procés de participació ciutadana i organitzarà més de 200 trobades amb tots els barris de la ciutat, amb sessions de presentació del 'Cuidem Barcelona', passejos per les zones per identificar necessitats de manteniment, i una tercera trobada de tornada, amb les propostes de millora.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés