Actualizado 29/09/2022 12:06

Barcelona va tancar aquest estiu amb prop de 3 milions de turistes, un 15% menys que el 2019

Archivo - Imatge d'un turista a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'Ajuntament defensa que és "un turisme de més qualitat" perquè ha generat més recaptació

BARCELONA, 29 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona va tancar aquest estiu amb 2,9 milions de turistes allotjats en hotels i pisos turístics, un 15% menys que el 2019, que en l'acumulat de l'any suposen 6,4 milions de visitants i gairebé 20 milions de pernoctació.

"Hem tingut menys turisme però de més qualitat perquè la despesa ha crescut, s'ha guanyat més diners amb menys turistes i s'ha creat més ocupació indefinida en el sector que mai", ha assegurat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, que ha presentat aquest dijous en una roda de premsa el balanç turístic de l'estiu amb el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé.

L'estada mitjana per persona s'ha allargat fins a les 5,3 nits, motiu pel qual l'ocupació hotelera a l'agost s'ha vist reduïda un 3,9% en relació amb el 2019, i Barcelona se situa com la destinació urbana d'Espanya amb més volum d'estades, seguida de Madrid (4,9) i Palma (3,7).

El 84% del turisme ha estat internacional --amb França com el primer mercat emissor amb més de 107.000 turistes, seguit dels EUA (70.000), el Regne Unit i Itàlia (amb més de 54.000 turistes cadascun)-- i destaca l'increment d'un 10% del turisme nacional, amb 340.000 turistes.

En aquest sentit, segons l'Observatori de Turisme de Barcelona, s'estima que els turistes han fet una despesa durant la seva estada a la ciutat d'1,9 milions d'euros aquest estiu (una dada en la qual no es té en compte el que s'ha dedicat a allotjament i transport d'arribada).

"S'està produint un punt d'inflexió que esperem que es mantingui. És l'inici del camí del que preteníem des de l'Ajuntament de Barcelona: menys quantitat, més recaptació i més despesa, i més ingressos per a empreses i per al sector i més creació d'ocupació", ha insistit Collboni.

47,5% DE CONTRACTES INDEFINITS

L'afiliació a la Seguretat Social en l'hostaleria a la província de Barcelona ha crescut un 11,5% interanual i aquesta evolució ha estat favorable per a la contractació indefinida, ja que el 47,5% dels contractes han estat indefinits (el 2019 ho van ser el 9,6%).

Respecte a l'atur, 6.274 persones es troben sense feina, la qual cosa suposa un 19% menys que l'estiu del 2019 i representa la meitat que el mateix període del 2020.

PORT I AEROPORT

Al Port de Barcelona s'han compatibilitzat 900.000 creueristes, un 19,6% menys que l'estiu del 2019, i del total de visitants el 61,2% han viatjat en creuers que tenien a Barcelona el port base.

L'Aeroport de Barcelona-el Prat ha registrat 12,9 milions de passatgers, un 18,4% menys que el 2019 (15,8 milions), però prop del doble que els de l'estiu passat (6.500.256).

6,7 MILIONS DE LA TAXA TURÍSTICA

D'altra banda, l'Ajuntament ha destinat l'últim any 6,7 milions que procedeixen de l'impost d'estades en establiments turístics (IEET) a projectes de desenvolupament turístic i a la promoció d'activitats esportives, gastronòmiques i culturals de rellevància per a la projecció internacional de la ciutat i captació de turisme de qualitat.

A més a més, la Comissió de Govern ha aprovat destinar més de dos milions d'euros procedents de l'IEET a projectes de desenvolupament turístic que es duran a terme per a la projecció internacional de la ciutat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés