Actualitzat 28/11/2008 16:27

Bolonya.- La UAB diu que la proposta d'expulsió d'estudiants no té motivació ideològica i s'obre a dialogar

BARCELONA, 28 de novembre (EUROPA PRESS)

L'equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha assegurat avui que les propostes d'expulsió de 28 estudiants d'1 a 11 anys per les protestes violentes contra el Pla Bolonya a la primavera no tenen motivació ideològica i s'ha mostrat disposat a dialogar amb els afectats abans de prendre una decisió ferma.

En un comunicat, la Universitat ha assegurat que els expedients es van obrir per "les conductes violentes d'un grup d'estudiants, no per les idees i motivacions que les van provocar". En aquest sentit, ha afirmat que "l'expressió d'opinions ha de fer-se sense necessitat de recórrer a la força ni impedir el funcionament dels òrgans de govern, dels quals, a més, formen part alguns dels qui les expressen".

La proposta de sanció va ser coneguda ahir pels estudiants afectats i el seu advocat, segons han explicat a Europa Press alguns dels expedientats. Ara tenen cinc dies per presentar al·legacions i després poden presentar un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats.

En concret, dels 33 expedients oberts a 31 estudiants --dos d'ells tenien dos expedients-- s'ha proposat sancionar 28 estudiants, mentre que es proposa l'arxiu dels expedients a tres estudiants perquè no s'ha acreditat la seva presència als incidents.

Per als 28 restants es proposen sancions en la seva majoria d'un a dos anys, tot i que diversos d'ells es podrien enfrontar amb expulsions de cinc, set i fins a 11 anys en total, segons han explicat fonts estudiantils i de la Universitat a Europa Press.

Els expedients han estat instruïts per dos professors de la universitat "de reconegut prestigi professional i social que no van presenciar els fets" i la seva tramitació s'ha fet amb "totes les garanties procedimentals, inclosa la representació d'un advocat per voluntat de les persones interessades".

Les propostes de sanció han estat elevades al rector, Lluís Ferrer. Aquest ha de firmar-les, però només podrà fer-ho amb les que fan referència a l'incident del 18 d'abril al Rectorat, mentre que en els de la Facultat de Lletres i el Rectorat el 29 i 30 de maig, que són la majoria, no podrà confirmar-los ja que va ser testimoni i va declarar com a tal a petició de la defensa.

En aquest cas, Ferrer ha delegat la seva funció en la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Dolors Riba, i no en la catedràtica Ana Ripoll, com havien dit els estudiants, que és candidata a rectora a les eleccions del 15 de desembre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés