Actualitzat 20/02/2008 17:30

Catalunya "sobresurt positivament" per una desigualtat més petita a la distribució de la renda, segons l'Idescat

BARCELONA, 20 de febrer (EUROPA PRESS)

L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) disposa des d'avui de 97 indicadors estadístics que permetran comparar la realitat catalana amb la dels països membres de la Unió Europea (UE). De l'anàlisi d'aquests indicadors es desprèn que Catalunya "sobresurt positivament" per una desigualtat més petita a la distribució de la renda, i perquè disposa d'"un nombre bastant superior" de llars sense cap desocupat, ha explicat avui l'Idescat.

L'anàlisi també revela que a l'àmbit econòmic, Catalunya destaca de manera "molt positiva", ja que el producte interior brut (PIB) per habitant --en paritat de poder de compra-- se situa 24,3 punts per sobre de la mitjana de la UE-27, mentre que Espanya està 5,2 punts per sobre. Tot i això, l'índex de preus de consum (IPC) registra a Catalunya un resultat negatiu en relació amb la resta de territoris.

En el bloc dels indicadors d'ocupació, Catalunya té un "molt bon comportament", amb una taxa d'ocupació "bastant elevada", del 70,4%, mentre que a Espanya aquest indicador se situa al 64,8%, i al 64,8% i el 64,5% a la zona euro i la UE-27, respectivament. Amb tot, els indicadors revelen una bretxa salarial més gran entre homes i dones.

Dins de la cohesió social, Catalunya registra una taxa d'abandonament prematur dels estudis "bastant superior" a la del conjunt de la UE.

Respecte a la innovació, Catalunya té un nombre "bastant superior" de persones diplomades en ciències i tecnologia, però d'altra banda el nombre de llars que tenen accés a internet és tres punts inferior al del conjunt d'Europa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés