Actualitzat 11/03/2008 17:02

Cau el consum de pa i patata a la dieta dels espanyols, segons un estudi

BARCELONA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El consum de pa i patata ha baixat a la dieta de la població espanyola des de 1964 fins a 2006, segons revela l'estudi 'Què estem menjant els espanyols? Com ha evolucionat la nostra dieta?', elaborat per la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), els avanços de la qual han estat presentat avui a la Fira de la Alimentaria de Barcelona.

La directora de l'estudi, Susana del Pozo, ha destacat que aliments que fins ara eren molt importants a la dieta dels espanyols, com el pa i la patata, disminueixen "considerablement" a la dieta dels espanyols.

Des de 1964, el consum de pa ha baixat més de la meitat, així com el de patata, que ha disminuït des de 350 grams al dia el 1964 fins a "només" 100 grams al dia el 2006.

Del Pozo també ha fet referència a la disminució del consum d'energia alimentària que ingereixen els espanyols. En el període que va de 2000 al 2006, els espanyols han consumit menys de 200 quilocalories al dia. L'estudi mostra que Astúries és la comunitat que més energia consumeix i Múrcia la que menys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés