Actualitzat 22/06/2008 20:39

La comercialització d'Herbes i Vi de la Terra d'Eivissa i Formentera ha augmentat en el 2007

EIVISSA, 22 de juny (EUROPA PRESS)

La comercialització d'Herbes d'Eivissa i Formentera ha augmentat en el 2007, després que les exportacions cap a Europa s'incrementessin en un 23,52 i un % i cap a altres països en un 56 %, mentre que les vendes dels vins amb denominació geogràfica de les Balears van créixer en un 5,1 %, segons es desprèn del diagnòstic de la producció i la comercialització dels productes amb denominació de qualitat.

En declaracions a Europa Press, el cap de servei de l'Institut de Qualitat Agroalimentària (IQUA), Miguel Ángel Frau, ha destacat la incidència del Vi de la Terra perquè el consum de caldos a Espanya està "estancat" i les vendes en l'àmbit nacional han disminuït un un %. Una xifra que en el cas dels vins de taula arriba al deu %.

El cap del servei de l'IQUA ha recalcat que un dels crítics vitivinícoles més importants del món va atorgar fa poc en una publicació una puntuació per sobre de 90 punts a un dels vins de Formentera. Un assumpte sobre el qual va considerar que els productors Pitiüsos "han fet una aposta molt forta per la qualitat", alguna cosa que delimita molt la producció perquè la menció vi de la terra implica un cultiu limitat de varietat amb unes produccions màximes per hectàrea.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés