Actualitzat 09/04/2008 14:56

El conseller Tresserras advoca per descentralitzar l'art perquè "no tot passi a Barcelona"

SANT CUGAT DEL VALLÈS (VALLÈS OCCIDENTAL), 9 d'abril (EUROPA PRESS)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va apostar ahir a la nit per descentralitzar l'art i la cultura de Barcelona i potenciar l'especialització artística dels municipis de l'entorn de la capital catalana.

Durant una visita a la Canals Galeria d'Art de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), inaugurada dijous, va assegurar que "és molt important que no tot passi a Barcelona", perquè qualsevol esdeveniment que succeeix fora de la capital "té un valor afegit".

Tot i això, el conseller va explicar que Catalunya existeix internacionalment perquè "té una gran capital" que ha de tenir les instal·lacions culturals adequades, tot i que "amb la capital no n'hi ha prou."

Per això, va defensar més activitat artística fora d'aquesta ciutat que "s'està aconseguint bastant bé", perquè es dóna una magnitud important a poblacions com Lleida, Tortosa, Girona, Reus, Valls i a l'entorn més immediat de Barcelona.

Tresserras va destacar que Sant Cugat gaudeix d'una considerable activitat cultural que no tenen altres poblacions com ara Rubí i Cerdanyola. També va apostar per l'especialització artística dels municipis, com la de Terrassa en art audiovisual, la de Sabadell en música i el procés d'especialització de Rubí cap a la dansa tradicional.

"Cadascuna de les poblacions del Vallès ha de trobar la manera de tenir les infraestructures bàsiques i una certa especialització", va dir.

EL MERCAT CATALÀ HA DE COMPETIR GLOBALMENT.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació va explicar que el mercat ordinari de la cultura catalana és "relativament limitat" perquè "una part de les indústries culturals són dependents de les inversions públiques", motiu pel qual va apostar per un sistema que combini les grans indústries amb la cultura de proximitat.

Va assegurar que cal disposar de grans indústries culturals que puguin produir per al mercat català i que "siguin capaços de competir en els mercats globals", així com de "segments de treball cultural de proximitat" que donin resposta als canvis que es produeixen en l'entorn local i que "serveixin de coixí".

"Només les empreses capaces de competir al mercat global ens podran garantir disposar de productes de qualitat propis de la cultura catalana", va matisar Tresserras, que va afegir que cal garantir "existir cap a fora" perquè les comunitats culturals que no existeixen cap a fora "corren el perill de no existir dins".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés