Publicat 16/01/2018 22:24

El Consorci del Palau no recorrerà la sentència perquè reconeix les seves pretensions

Palau de la Música Catalana
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

El comitè executiu del Consorci del Palau de la Música ha acordat aquest dimarts no presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem a la sentència del cas Palau que condemna a l'expresident de la institució musical Fèlix Millet a 9 anys i vuit mesos de presó i a la seva mà dreta, Jordi Montull, a 7 anys i mitjà de presó pel saqueig de l'entitat, que xifra en 23 milions d'euros.

Així ho han explicat en un comunicat després d'una reunió en el Palau en sessió extraordinària de la Junta Directiva de l'Orfeó Català, el Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i el comitè executiu del Consorci per analitzar la sentència, que també considera provat que CDC va cobrar 6,6 milions d'euros en comissions il·legals a través de l'entitat.

El Consorci --que està conformat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona-- ha pres aquesta decisió seguint el consell dels seus advocats en reconèixer la sentència "gairebé la totalitat de les pretensions de l'entitat", segons el comunicat.

En canvi la Junta Directiva de l'Orfeó i el Patronat de la Fundació han decidit demanar un aclariment de la sentència i fer un profund estudi de la mateixa per valorar la possibilitat de presentar recurs de cassació.

Les tres entitats afirmen que la seva postura al llarg d'aquest procés judicial sempre ha estat la mateixa: aclarir els fets, depurar responsabilitats i "aconseguir la màxima restitució possible per a les institucions que han estat víctimes, amb un enorme perjudici patrimonial i moral, de l'activitat delictiva dels antics gestors".

Lamenten el llarg període que ha comportat el procés --es va destapar al juliol de 2009 amb el registre del Palau per part dels Mossos d'Esquadra-- encara que destaquen que en aquesta dècada han col·laborat amb la justícia i han vetllat pel "rigorós desenvolupament del procés com a víctimes afectades".

Des dels tres ens del Palau ressalten que han treballat per "restituir el dany moral i situar-se en el lloc que els correspon com a símbols genuïns de la cultura catalana i la música", d'acord a la importància social i cultural de la institució.

Defensen haver recuperat valors fundacionals de l'entitat com són "l'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat", i que la força del Palau i els seus cors ha permès superar situacions adverses i situar l'entitat a nivell internacional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés