Actualitzat 12/01/2017 13:36

La CUP de Barcelona no impedirà el pla d'allotjaments turístics per evitar la "barbàrie"

María José Lecha, Josep Garganté, Maria Rovira (CUP)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

La CUP Capgirem Barcelona ha anunciat aquest divendres que no impedirà l'aprovació del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (Peuat) perquè, tot i que és "del tot insuficient, la decisió s'ha hagut de prendre en el context de Peuat o barbàrie", segons un comunicat.

Ha augurat "barra lliure" per als allotjaments turístics si no s'aprova el Peuat abans que venci la suspensió de llicències a Gràcia el 17 de març, i ha recordat que l'aritmètica del ple requereix el suport d'altres grups de l'oposició, referint-se explícitament a ERC.

"No serem nosaltres els qui impedeixin l'aprovació d'un projecte que limita la situació de barra lliure que es podria produir", ha dit la CUP, que preveu abstenir-se; però, si la votació requerís algun vot favorable del seu grup, haurien de decidir-ho les assemblees de la CUP Capgirem.

El partit ha destacat que els 13 nuclis que formen la CUP Capgirem han fet nombroses aportacions al Peuat per portar el projecte cap al decreixement, tot i que ha admès: "És obvi que ens hem quedat lluny, malgrat haver aconseguit alguns canvis respecte a la zonificació inicialment prevista".

Aquesta zonificació del Peuat planteja una de creixement sostingut en barris més perifèrics; una altra de congelació, i una de decreixement a les zones més saturades, limitada inicialment a Ciutat Vella, a part de l'Eixample i als barris de Gràcia i Poble Sec, a la qual s'ha afegit --a petició de la CUP i ERC-- els barris de Sant Antoni, Hostafrancs i Poblenou.

La CUP critica que el Peuat és un projecte elaborat "en desconnexió amb les polítiques d'habitatge i mobilitat, i un projecte que serà debatut per la seva aprovació en un concepte de Peuat o barbàrie", i considera que la seva tramitació va tarda.

Assegura que el canvi de model de ciutat passa en gran mesura per "una política clara de decreixement turístic", i que el sector té interessos confrontats amb els veïnals perquè, com més creix la indústria turística, més risc hi ha de perjudicar a la qualitat de vida dels veïns.

"Si alguna cosa hem cregut compartir amb BComú des que va formar el seu espai polític era aquesta premissa: cal treballar per al decreixement turístic", segons el grup, que va quedar decebut amb el projecte del Peuat del Govern d'Ada Colau perquè inclou també zones de creixement sostingut.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés