Actualitzat 15/02/2016 11:26

La desmotivació a la feina perjudica seriosament la salut

Recurso oficina ocupada ocupado agobiado agobiada oficinista trabajo estrés
COPYLEFT (PIXABAY)

MADRID, 15 Febr. (EUROPA PRESS)

La desmotivació a la feina pot augmentar el risc de malalties psicosomàtiques, migranyes, cefalees tensionals, problemes dermatològics i molèsties musculars, segons ha avisat la doctora i autora del llibre 'La medicina emocional', Marisa Navarro.

   I és que, tal com ha assegurat, és important ser feliç en l'àmbit laboral, no només en la feina que es realitza, sinó en l'actitud que es mantingui sobre aquesta qüestió, ja que els pensaments determinen els posteriors sentiments i accions.

   De fet, per a moltes persones una feina en el qual no se senten feliços es converteix en motor de generació d'emocions negatives, fet que, si persisteix en el temps, provoca una disminució del sistema immune.

   "Les malalties que més es reprodueixen en persones que desenvolupen estats de negativitat, respecte a la seva feina, solen ser les mateixes que es deriven de situacions d'estrès, com les relacionades amb el sistema digestiu, que és el nostre segon cervell, per la quantitat de neurones que hi tenim. També són comunes, en les persones que a la seva feina estan totalment desmotivades i tristes, les malalties relacionades amb el sistema muscular, migranya i cefalees tensionals, així com problemes dermatològics", ha explicat l'experta.

CONSELLS PER ESTAR MOTIVATS A LA FEINA

   Moltes vegades aquestes molèsties són un senyal d'alarma que avisa de la necessitat d'un canvi, tot i que, segons ha detallat, en ocasions es deu als pensaments i les actituds que es mantenen davant de la feina. Per aquesta raó, i amb l'objectiu d'augmentar la motivació, Navarro ha destacat la importància d'esforçar-se per desenvolupar "tan bé com es pugui" la feina, ja que "el reconeixement sempre és motivador".

   Centrar-se en la compensació i el benefici per a contrarestar els pensaments negatius; intentar generar un ambient agradable, dins de les possibilitats que existeixin; no centrar la vida només en la feina i procurar enriquir els espais d'àmbit personal, són altres de les recomanacions aportades per la doctora.

   "Cal pensar que a fer el que hem de fer, ja que la feina és un compromís, i un cop adquirit, el que em farà sentir millor és fer el que he de fer més enllà del que em ve de gust fer en un determinat moment. Això requereix esforç i disciplina, però a llarg termini tindrà la seva recompensa; et farà créixer com a persona i et farà sentir molt millor i més sa", ha afirmat.

   Alhora, prossegueix, cal "allunyar-se" dels companys tòxics i canviar els pensaments negatius relacionats amb la feina pels positius. "Puc pensar que m'agradaria una feina que em satisfés més, però mentre estigui desenvolupant la feina actual, em diré tot allò que pugui canviar la meva situació emocional. Els que practiquen aquesta idea són capaços de ser molt més feliços, es trobin on es trobin i facin el que facin, i això no vol dir que no tinguin la mirada posada a millorar", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés