Publicado 31/03/2022 16:00

Diana Morant destaca en les jornades React el paper de Catalunya com a "pol científic"

La ministra Diana Morant en les jornades React de reactivació econmica de Barcelona
GOBIERNO DE ESPAÑA

Barcelona activar a la tardor un fons d'inversió per impulsar l'accés de la cincia al mercat

BARCELONA, 31 març (EUROPA PRESS) -

La ministra de Cincia i Innovació, Diana Morant, ha destacat aquest dijous en les jornades React que "Catalunya és un pol científic" i d'innovació, que ha rebut el 25% dels ajuts de l'agncia estatal de recerca per concurrncia competitiva entre 2018 i 2020.

Morant ha intervingut en la sessió 'Barcelona, capital de la innovació', en el segon dia de les jornades React de reactivació econmica que se celebraran fins divendres al Disseny Hub Barcelona, al costat de la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i altres personalitats de la comunitat científica a Barcelona, i a la qual ha assistit la delegada del Govern central a Catalunya, Maria Eugnia Gay.

La titular de Cincia del Govern central ha destacat tres eixos del projecte municipal Barcelona Innovation Coast (BIC): l'urbanisme de la ciutat al voltant d'un projecte innovador, la creació d'una xarxa collaborativa essencial per a la cincia i la innovació, i l'alineació del projecte amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 com a "full de ruta" per al futur.

En relació amb la declaració de Barcelona com a ciutat capital de la cultura i de la cincia, ha recordat que treballen amb l'Ajuntament en les accions concretes per al nou conveni, dotat amb 20 milions per a institucions i entitats científiques i culturals.

INNOVATION COAST

Bonet ha celebrat la creació del Consell del BIC, després que fa un any es va presentar el projecte en les mateixes jornades, i ha destacat que est format per les universitats de la ciutat, agents econmics, els principals centres de recerca, el Ministeri de Cincia i Innovació, la conselleria de Recerca i Universitats de la Generalitat, i també l'rea Metropolitana de Barcelona i el mateix Ajuntament.

A més a més, el consistori ha creat el projecte 'Deep Tech Node' per "escurar" els terminis d'accés del coneixement científic al mercat i, en aquesta línia, a la tardor activaran un fons d'inversió públic-privat, el Fons Deep Tech, en el qual 10 milions d'euros seran municipals i esperen atreure com a mínim 10 milions més d'inversió privada.

RECERCA I EMPRESES

El rector de la Universitat Politcnica de Catalunya - Barcelona Tech (UPC), Daniel Crespo, ha considerat "convenient concentrar en un lloc geogrficament prxim tots els actors del sistema" perqu interaccionin entre ells i la recerca s'acabi transformant en innovació i en última instncia, en un producte o servei.

El director de Recerca Precompetitiva i Afers Internacionals de Fraunhofer-Gesellschaft, Johann Martin Feckl, ha abordat el concepte de 'la ciutat del dem' amb elements com la sostenibilitat, i el director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mateo Valero, ha demanat el suport del Govern central, de la Generalitat i de l'Ajuntament perqu Barcelona pugui liderar el desenvolupament de xips europeus.

Del sector privat, el soci gerent d'Aldea Capital, Carlos Trenchs, ha convingut que Barcelona ha d'utilitzar la seva capacitat d'atreure talent per "competir a nivell mundial", a fi que la cincia es converteixi en producte, atenent les necessitats del mercat i, generant així empreses.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés