Actualitzat 18/05/2018 12:10

La Diputació de Barcelona constitueix una xarxa de guarderies públiques per assessorar-les

Barcelona constitueix la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, ha participat aquest divendres en l'acte de presentació i constitució de la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals (Xebm) de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu convertir el sistema públic educatiu i infantil en un model de referència i enfortir-lo a partir d'assessorament tècnic i econòmic per part de les administracions.

En roda de premsa, Homet ha explicat que la Xebm, que busca unir totes les guarderies municipals de la demarcació de Barcelona, posa en contacte els centres, els educadors i els mestres per treballar propostes, crear un espai de coneixement compartit, contrastar experiències i pràctiques entre escoles, i que la Diputació ha de facilitar la relació entre escoles i els tràmits.

La Xebm és la quarta xarxa que s'ha creat en aquest mandat després de la de Música i Art, la d'Educació Especial i la de Persones Adultes, i forma part de l'estratègia de la Diputació de consolidar un sistema de xarxa de centres educatius municipals que reforci l'acció dels governs locals en educació, ha dit Homet.

"La crisi econòmica ha frenat l'accés a l'escolarització de nens entre zero i tres anys i ha limitat la capacitat dels ajuntaments de crear centres, però la voluntat de la Diputació és augmentar l'índex de cobertura", i ha afegit que s'ofereixen 24.000 places per a infants amb la Xebm i l'objectiu és arribar a l'índex del 60% de cobertura pública en matèria de guarderies.

TARIFACIÓ SOCIAL

Sobre la tarifació social, Homet ha assegurat que és "un dels debats principals del finançament", perquè és la que garanteix l'accés de capes de població que queden excloses de les guarderies, i ha dit que la Diputació segueix compromesa amb fer accessibles les Escoles Bressol Municipals (EBM) a tota la població, independentment del seu capital econòmic i cultural.

La Diputació ofereix suport econòmic, tècnic i formatiu a les EBM, i Homet ha explicat que fins ara, la Diputació dona suport econòmicament a les escoles en tres apartats diferents: el catàleg de serveis per als Ajuntaments, les beques de suficiència alimentària --"que han passat de tenir pressupostats un milió i mig d'euros a tres milions"--, i l'aportació de 875 euros per plaça, que registren un total de 21 milions d'euros.

Així mateix, ha afegit que des de la Diputació falta tramitar l'aportació d'aquest curs i que queda pendent "un replantejament sobre com ha de ser el funcionament de les guarderies a partir d'ara", que una vegada s'encari, portarà a la negociació política i institucionalment sobre el finançament futur de les EBM, ha afirmat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés