BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -
La Diputació de Barcelona ha presentat la guia 'Alimentem Barcelona', amb la qual vol ajudar els ens locals a proveir la població de productes de proximitat i potenciar les estratgies alimentries locals, ha informat aquest dijous en un comunicat.
El diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals, Valentí Junyent, ha estat l'encarregat de presentar la guia durant la jornada 'Alimentem Barcelona' que ha tingut lloc a Can Comas, la seu del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Es tracta de la "primera i única publicació" que edita una administració pública sobre aquest tema i aspira a convertir-se en referent per als pobles i ciutats que volen un model alimentari més saludable, segur i sostenible.
Junyent ha considerat que és el moment de reflexionar perqu considera que les dinmiques actuals porten a "avanar sense gaire sentit" i per aix creu que cal el compromís de les entitats públiques per apostar per l'alimentació de proximitat.
Així, la Diputació veu necessari impulsar una estratgia alimentria a la província de Barcelona com la que té Catalunya des del 2021, ja que alerta que "Catalunya no disposa de prou terres per ser autosuficient en termes alimentaris".