Actualitzat 23/04/2013 17:53

La Diputació de Lleida celebra Sant Jordi amb un llibre de gastronomia i art dels seus 13 comarques

El IEI recoge recetas en Lleida
EUROPA PRESS

LLEIDA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Lleida ha celebrat aquest dimarts la festa de Sant Jordi promovent la gastronomia i l'art de les comarques lleidatanes en el llibre "De Gust. Cuina i Art dels terres de Lleida, Pirineu i Aran", que recull tretze plats de les tretze comarques elaborats amb productes de proximitat.

"Un llibre deliciós", escriu el xef del Celler Can Roca, Joan Roca, en un pròleg en el qual valora la difusió de la cuina tradicional i familiar perquè pugui mantenir-se.

El president de la Diputació, Joan Reñé (CiU) ha destacat que el llibre, amb receptes elaborades per cuiners no professionals, reflecteix la cuina tradicional del territori lleidatà, en una presentació acompanyada d'una il·lustració basada en l'obra d'un artista emergent de cadascuna de les comarques.

A la presentació del llibre, al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, ha defensat la llengua catalana "davant de tantes amenaces polítiques i judicials com rep".

A la presentació han assistit representants de la Generalitat i de l'Ajuntament, a més d'escriptors lleidatans, entre els quals hi ha Josep Vallverdú, al qual aquest any a l'IEI dedica un cicle de conferències.

Durant la tradicional recepció de Sant Jordi, l'IEI ha organitzat una activitat participativa "Receptes que mai no diràs" en què els assistents han escrit la seva recepta favorita.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés