Actualitzat 08/11/2008 13:54

El director de la Beckett vol salvar-la del litigi amb Núñez y Navarro però apunta a la Casa Burés com nova seu

BARCELONA, 8 de novembre (EUROPA PRESS)

El director de la Sala Beckett de Barcelona, Toni Casares, ha reconegut en una entrevista amb Europa Press que vol guanyar el judici contra Núñez y Navarro perquè l'espai segueixi acollint funcions teatrals, tot i que va assegurar que la seva aposta passa per traslladar a la Casa Burés els actuals espais de la Beckett: el taller de creació obrador i la sala d'exhibicions.

En el que denomina un "doble joc", el que és director des de fa 11 anys de la Beckett, els ha comunicat a les institucions la seva intenció d'anar-se'n del local, però no a la constructora, que podria recollir arguments amb aquest fet per guanyar definitivament el litigi i fer-se amb la sala per donar-li un nou ús.

Casares ha assegurat que aquesta no és una maniobra per aconseguir una nova seu ara que veuen perillar la que tenen, ja que a començament de 2007 van presentar un projecte d'ampliació de la sala Beckett a les institucions, i l'Obrador funciona des de 2004.

En el seu periple per trobar un espai públic on poder desenvolupar els seus projectes --"no es pot aspirar a un espai privat amb un teatre deficitari"-- s'estudien llocs com el Teatre Principal, ubicat a La Rambla, un dels més antics de la ciutat i que l'Ajuntament negocia comprar al Grup Balañá, ha comentat Casares.

Entre els entrebancs que li troba a aquest teatre el director de la Beckett està la remodelació integral que se li hauria de fer per a condicionar-lo --cosa que ho relega per ser una opció "a llarg termini"-- i que és massa gran per a un teatre de format petit --màxim 150 espectadors-- i un espai de treball com l'Obrador.

Les seves necessitats es limiten a 2.000 metres quadrats, en els que cabrien la sala d'exhibició, sala de taller i assajos, oficines, magatzem i, "si pot ser", una residència d'autors estrangers.

La pressa per trobar una nova seu la marca el procés judicial que tenen obert: el recurs que van presentar està pendent de sentència, i la resposta arribarà "entre desembre i febrer".

"Jo ho vull guanyar, però estratègicament potser millor no, perquè les institucions faran que ens quedem i nosaltres el que volem és anar-nos-en i créixer", va confessar el director d'aquesta sala que porta 20 anys dedicada al teatre alternatiu.

"No hi ha pla B", ha reconegut Casares pel que fa a futures seus, però va assegurar que li agradaria veure la nova sala Beckett en els baixos de la Casa Burés, ubicada en la cantonada dels carrers Ausiàs March i Girona.

"L'Ajuntament se la va vendre a la Generalitat", va indicar, pel que va demanar la col·laboració de totes elles per coordinar-se i solucionar l'incert futur d'aquesta sala. "Si han estat subvencionant durant tot aquest temps a la sala Beckett és perquè confiaven en ella, així que ara no es poden quedar de braços plegats", va observar.

Sobre aquestes institucions, Casares va assegurar que tenen "bones intencions" però són "lentes" i és "difícil que concretin" els seus plans.

Les fàbriques de creació no són una opció per a Casares, que vol que la Beckett "doni un pas endavant" i estigui "més integrada en el sistema". "Hem d'anar cap a la professionalització. La Beckett no se sent abanderada exclusiva del teatre alternatiu a Barcelona. És hora que altres agafin el relleu", va concloure.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés