Actualitzat 29/01/2008 22:47

Una dona demanda per assetjament psicològic UNICEF Catalunya després de "degradar-la" laboralment i exigeix 125.000 €

BARCELONA, 29 de gener (EUROPA PRESS)

Una treballadora de 63 anys ha demandat UNICEF Catalunya per fer-li assetjament psicològic, ja que segons la seva opinió l'"han degradat" laboralment passant de ser secretària executiva de l'entitat a ser responsable de la gestió del programa de targetes i productes, i li reclama una indemnització de 125.000 euros. L'entitat ha negat aquest fet i ha assegurat que es tracta d'"un clar cas de falsa persecució laboral".

En el judici, que s'ha celebrat avui al jutjat Social número 8 de Barcelona i ha quedat vist per a sentència, les parts han exposat les proves per fonamentar o negar l'assetjament psicològic a aquesta treballadora que porta més de 30 anys a UNICEF i que actualment es troba de baixa per malaltia.

La treballadora, P.M.S., ha explicat a Europa Press, abans d'entrar a la sala, que una vegada va arribar la nova junta el 2003 va començar la seva "degradació" a l'empresa després de passar més de 25 anys com a secretària executiva de l'entitat. Per aquesta raó, ha demanat a l'entitat una indemnització "justa", 125.000 euros per l'acomiadament i els danys morals, i el pas a l'atur.

P.M.S. ha assegurat "no trobar explicació" en l'actitud del president del comitè d'UNICEF Catalunya perquè per a ella era "un amic" al qual coneixia des de feia 30 anys. La treballadora ha explicat que durant els últims cinc anys ha patit "una barbaritat", en què ha intercalat èpoques treballant i altres de baixa.

Durant la vista, l'advocat d'UNICEF ha assegurat que es tracta d'un "clar cas de falsa persecució laboral", i ha destacat la "bondat natural" del president del comitè d'UNICEF Catalunya, el perfil del qual és "molt improbable" que encaixi en el d'assetjador laboral.

L'advocat de l'entitat ha adduït que "és difícil" que es produeixi la persecució "sense presència" de la demandant, que ha passat temporades de baixa per diferents patologies. El lletrat ha acusat la demandant d'haver assetjat una altra treballadora durant el 2004, cosa que P.M.S. ha negat, i d'amenaçar el president del comitè d'UNICEF Catalunya amb documents, extrem que ella també ha rebatut.

En el procés han testificat diversos testimonis, entre ells el president del comitè d'UNICEF Catalunya, que ha negat qualsevol persecució, maltractament o falta de deferència a la demandant i ha remarcat que a l'organigrama de l'entitat no existeix la figura de la secretària executiva. L'advocat d'UNICEF ha afirmat que es va "autoadjudicar" el rang i que ha mantingut "substancialment" les mateixes funcions.

Per la seva banda, una portaveu d'UNICEF ha assegurat a Europa Press que es tracta d'un assumpte "estrictament laboral" que "no interfereix" en la tasca de l'entitat i ha dit que l'organització defensa que no existeix persecució laboral de cap tipus.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés