Actualitzat 22/11/2008 11:31

Els artistes protesten avui en una festa de 24 hores per la poca diversitat en els espectacles dels teatres catalans

BARCELONA, 22 de novembre (EUROPA PRESS)

L'Associació d'Artistes Escènics (AAE) farà des d'avui a les 12 hores i fins demà al migdia una festa dedicada a la indisciplina com a queixa per la poca diversitat i pluralitat en els espectacles dels teatres de Catalunya, ha informat l'organització.

La festa, anomenada 'Indisciplines', que es realitzarà al carrer Pallars de Barcelona, constarà de debats de temes d'actualitat --precarietat laboral i econòmica i educació, entre d'altres--, projeccions, assemblees, concerts i discjòqueis, amb l'objectiu que "el teatre sigui un espai de debat, de conflicte i d'assemblea", ha explicat un dels membres de la AAE, Roger Bernat.

Aquesta associació està formada per bohemis, altruistes, individualistes, nòmades entre els 18 i 60 anys, amb la finalitat de crear debat sobre la situació actual del teatre, ja que afirmen que poden actuar al carrer gratuïtament, o fins i tot en altres països, però que les portes dels teatres catalans estan tancades.

Un altre artista i membre de l'associació, Nico Baixes, ha afirmat que s'han ajuntat perquè no poden "anar per lliure". Ha afegit que ho han fet "per emergència", per no arribar a dir que "Barcelona és una merda". Ha explicat que tots tenen treball i que no es queixen per diners, sinó per "exigir la responsabilitat que tenen els teatres de deixar els seus espais perquè la gent hi treballi i dialogui".

Baixes ha dit que la majoria d'ells "reben diners d'altres països", ja que "a Catalunya" no poden actuar. Ha afegit que "no hi ha conflicte amb l'administració, sinó que hi ha ignorància".

L'AAE publicarà un llibre que inclourà un pla estratègic de com hauria de ser el teatre, una explicació de com és una fàbrica de creació, la història de la creació contemporània de Catalunya i un escrit per a la crítica.

Els membres de l'associació també reivindiquen que si es decideix treure llocs d'assaig per dedicar-los a un altre tipus d'edificis, que es construeixin nous espais en altres llocs per als artistes. Bernat ha explicat que fa vuit anys hi havia 115 tallers d'artistes oberts, i actualment "només n'hi ha set".

Bernat ha afirmat que a Catalunya estan "els programadors més conservadors del món", i que hi ha un repartiment dolent. Els membres de l'AAE han coincidit en afirmar que "fora de l'encàrrec de la gran empresa cultural, el treball no es pot sostenir".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés