Actualitzat 17/12/2008 13:42

Els celíacs de Catalunya celebren el nou reglament sobre etiquetatge d'aliments de la CE

BARCELONA, 17 de desembre (EUROPA PRESS)

La presidenta de l'Associació de Celíacs de Catalunya-Unió Espanyola de Celíacs, Matilde Torralba, ha qualificat el nou reglament aprovat per la Comissió Europea sobre l'etiquetatge dels aliments com "el gran pas que calia fer en la direcció correcta per normalitzar la vida dels celíacs i les seves famílies".

El reglament permetrà als celíacs comprar el 70% dels productes que hi ha al mercat, ja que els aliments ordinaris podran ser declarats 'sense gluten' quan garanteixin una presència inferior a 20 mil·ligrams per quilo.

Gràcies a aquesta mesura, els celíacs podran accedir a un major nombre d'aliments, rebaixar el temps de la compra d'alimentació i estalviar un 30% en el cistell del mercat.

Aquest reglament prové del projecte de Reial decret que va redactar l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (ASEAN), fruit de la iniciativa del Ministeri de Sanitat i Consum, que va ser presentat a la Comissió Europea el gener del 2008.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés