Actualitzat 22/09/2008 16:35

Els forners de Lleida repartiran 'Pa dels Templers' a la Fira de Sant Miquel

LLEIDA, 22 de setembre (EUROPA PRESS)

El Gremi de Forners de Lleida presentarà a la Fira Agrària de Sant Miquel, que se celebrarà del 25 al 29 de setembre, el nou 'Pa dels Templers' o de la ciutat de Lleida, un innovador aliment que elaboraran seguint les receptes de fa mil anys i amb productes d'època medieval adaptant-los als gustos actuals.

El gremi repartirà porcions de 2.000 pans elaborats amb farina d'espelta, una espècie de blat, pròpia de països freds i terrenys pobres, de palla dura i curta, que es cultiva des de fa 7.000 anys. El pa d'espelta era el de consum habitual en l'Edat Mitjana entre la classe alta, els pobres menjaven pa de sègol.

"Volem que el 'Pa dels Templers' sigui el pa identificatiu de la ciutat de Lleida", ha dit avui el president del gremi dels forners, Manel Llarás. "Amb aquesta acció, els forners volem promocionar el consum de pa entre la població i, alhora, els productes de qualitat de les nostres terres", ha afegit.

El gremi acostuma a participar cada any a la fira agrària. L'any passat va presentar una coca de poma de 150 metres. Al gremi pertanyen 250 empreses en les quals treballen 1.800 treballadors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés