Actualitzat 20/06/2017 14:16

Els vigilants de parquímetres de Barcelona seran agents de l'autoritat des del juliol

J.Collboni amb membres del comitè d'empresa de B:SM
EUROPA PRESS

Tindrà efectes en la defensa jurídica amb més protecció i prevaldrà la seva paraula

BARCELONA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

Els vigilants de parquímetres de Barcelona seran considerats agents de l'autoritat a l'efecte de la seva seguretat jurídica a partir de l'1 de juliol, ha anunciat aquest dimarts el tinent d'alcalde i president de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Jaume Collboni.

"Tothom ha de saber a la ciutat que aquestes persones són agents de l'autoritat amb tot el reconeixement jurídic", ha avisat Collboni en roda de premsa al costat de membres del comitè d'empresa, i ha detallat que l'Ajuntament ha modificat l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles per reconèixer aquesta condició i garantir més protecció.

El tinent d'alcalde ha destacat que Barcelona és la primera ciutat de l'Estat a oficialitzar aquest reconeixement, que tindrà "efectes immediats en la protecció dels treballadors, que tenen una funció delicada en la qual es produeixen incidents", ja que la seva paraula prevaldrà en aquests casos.

20 DENÚNCIES EL 2016

Aquests agents, que depenen de B:SM, van realitzar el 2016 més de 495.000 hores de servei, durant les quals es van produir 116 incidències, de les quals 20 van derivar en denúncia, la qual cosa representa una taxa de 0,2 incidències per cada 1.000 hores de servei, xifra que l'Ajuntament pretén reduir, també amb mesures com aquesta modificació de la normativa.

Collboni ha sostingut que aquesta és un "deute pendent" amb els vigilants, que reclamen des de fa unes tres dècades el seu reconeixement com a agents de l'autoritat per aconseguir més protecció en la seva defensa jurídica si es produeixen incidents.

Ha garantit que la mesura compta amb l'aval i suport dels serveis jurídics municipals, encara que podia impulsar-se a través del Parlament o el Congrés, però es dilataria anys, segons ell, perquè "es parla de tot menys del que preocupa la gent normal i el que passa al carrer", per la qual cosa van optar per aquesta via més ràpida.

ALTRES COL·LECTIUS

Preguntat per si preveuen estendre la mesura a altres treballadors, ha ressaltat que l'han aplicat a aquest col·lectiu en estar en contacte directe amb els ciutadans en tasques que registren incidents, per la qual cosa no descarten, "si més col·lectius estan en aquest supòsit, estudiar-ho".

El president del comitè d'empresa de B:SM, Juan Antonio Sánchez, ha elogiat l'Ajuntament per haver impulsat aquesta mesura pionera a Espanya, i ha assegurat que els treballadors seguiran treballant perquè aquest reconeixement s'"estengui" a altres ciutats.

Un altre membre del comitè, José Luís Aznar, ha recordat que no només gestionen l'estacionament regulat, sinó també altres com l'aparcament en doble fila o damunt de la vorera, i ha explicat que la majoria d'incidents es produeixen en situacions d'aquest tipus, i no a les zones de pagament.

Barcelona compta amb més de 290 agents que gestionen les àrees d'aparcament regulades --zones verda i blava i càrrega i descàrrega--, i amb 700 quilòmetres de zones d'estacionament amb vigilància, amb 9.000 places en zona blava; 40.500 places verdes, 3.500 exclusives per a residents; 8.500 de càrrega i descàrrega i 50.000 de motos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés