Actualitzat 05/10/2008 20:01

Emmanuelle Béart protagonitza la recerca d'un fill perdut al tsunami a l'"atmosfèrica" 'Vinyan'

SITGES (BARCELONA), 5 d'octubre (EUROPA PRESS)

El director belga Fabrice de Welz ha presentat a la Secció Oficial del Festival de Sitges (Garraf) l'inquietant i "atmosfèrica" 'Vinyan', una història ambientada en el sud-est asiàtic immediatament posterior al devastador tsunami.

A la trama, una parella, protagonitzada per Emmanuelle Béart i Rufus Sewell, es llancen a la recerca del seu fill, desaparegut durant la tragèdia. Convençuts que ha estat segrestat, contracten un mafiós perquè els ajudi a la recerca fins que van a parar a una jungla regnada per uns nens salvatges.

En roda de premsa a Sitges, el director ha assegurat que volia fer una pel·lícula "ambigua" i "atmosfèrica" per explicar la història d'aquesta recerca del fill. Ha dit que va haver de variar lleugerament el començament, "que era més dens, sobretot en la relació de la parella", a causa que el rodatge es va haver d'escurçar per la situació al sud-est asiàtic, però que no va fer variar allò projectat.

Ha dit que tenia en ment fer una revisió de '¿Quién puede matar a un niño?', de Chicho Ibáñez Serrador, però que al final "li va sortir aquesta" història, que ja s'ha pogut veure en els festivals de Venècia i Toronto, i que acaba d'estrenar-se a França.

Les creences tailandeses --país on s'ha rodat el film-- estan molt presents a la pel·lícula. "Allà creuen molt en els fantasmes", ha assenyalat De Welz, que ha recordat que l'equip de rodatge ho tenia molt en compte "beneint els llocs on es desenvolupava el rodatge" i vigilant els edificis sobre els fantasmes.

D'aquesta creença en els fantasmes es beneficia la pel·lícula que, segons el director, "tracta també sobre la confrontació entre Est i Oest i la seva visió de la mort", a través d'una parella que nega la desaparició del seu fill, davant del pragmatisme dels natius.

De Welz ha remarcat que el cinema de gènere no té a França la "tradició" i "comprensió" que existeix a Espanya, i amb aquesta pel·lícula intenta acostar-se a tota mena d'audiències, tenint clar que "ja no s'està en els anys 70". Segons la seva opinió, l'audiència no vol el cinema experimental d'aquells anys.

JOVES PILOTS

També en concurs, tot i que en aquesta ocasió protagonitzada per uns joves eternament en guerra, s'ha projectat la cinta d'animació 'The Sky Crawlers', de Mamoru Oshii, director de clàssics del set com 'Patlabor' i 'Ghost in the shell'.

Una raça d'adolescents que no envelleixen, els Kildren, tenen la missió d'enfrontar-se els uns amb els altres en una guerra fictícia promoguda per dues corporacions, en una paràbola amb la qual el director pretén alertar les noves generacions del risc de posseir tot el que desitgen.

Amb una animació retrofuturista i la barreja de 2D i 3D, els efectes de so són obra de l'Skywalker Sound de Georges Lucas i l'inquietant banda sonora és de Kenji Kawaii.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés