Publicat 11/11/2022 15:40

Endesa i Enel obren el seu primer hub d'innovació a Barcelona per impulsar start-ups catalanes

Inauguració del hub d'innovació d'Endesa i Enel a Barcelona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

És el des hub d'Enel al món i el segon a Espanya, després del centre europeu de Madrid

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

Endesa i Enel han inaugurat aquest divendres el seu primer hub d'innovació a Barcelona (el dcim del grup Enel al món) per "dinamitzar i estrényer la relació" amb l'ecosistema emprenedor catal cap a solucions adreades a la transició energtica i l'electrificació de la demanda.

S'ha presentat amb el 'chief innovability officer' del grup Enel, Ernesto Ciorra; el conseller delegat d'Endesa, José Bogas, telemticament; la directora d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa; el cap dels hubs d'innovació a Europa d'Enel, Fernando Sandoval, i els comissionats de l'Ajuntament de Barcelona Pau Solanilla i Brbara Pons.

JOSÉ BOGAS I FERNANDO SANDOVAL

És el segon hub d'innovació a Espanya després del de Madrid, com ha destacat Bogas: "Mostra que la nostra aposta per la innovació en el sector de l'energia continua més ferma que mai".

Durant la visita al nou espai, a la seu d'Endesa a Catalunya, en el número 12 de l'avinguda Vilanova, el cap dels hubs d'innovació a Europa, Fernando Sandoval, ha destacat que el més important és "el que passa" en aquest espai.

Sandoval ha defensat desenvolupar activitats al voltant de la cultura de la innovació que tinguin impacte a Endesa; ser un espai de trobada entre emprenedors i l'rea d'innovació de la companyia, i un lloc on allotjar start-ups.

"No considerem Barcelona com Catalunya. No considerem Barcelona com Espanya. Considerem Barcelona com el centre d'Europa, com el centre de la nostra estratgia europea", ha valorat el 'chief innovability officer' del grup Enel, Ernesto Ciorra.

ISABEL BUESA: INNOVACIÓ

La directora d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha reivindicat el "compromís amb el territori" i ha destacat apostes d'innovació en el servei de distribució de la companyia com l'ús de robots i drons per inspeccionar subestacions i túnels de servei, i la recerca per a l'ús de nous materials més sostenibles per "mitigar" l'impacte mediambiental de les infraestructures elctriques.

També en distribució, la directora d'Endesa ha explicat les proves de sensors per digitalitzar la xarxa i monitoritzar variables ambientals augmentant la resilincia a esdeveniments climtics adversos, i l'ús de la 5G per donar suport a l'operació en camp.

Quant a la innovació a l'rea de generació, ha posat d'exemple el sistema de generació de velocitat per aprofitar cabals més petits; un sistema de protecció antillamps per a l'rea elica, i el monitoratge i realització d'arrencades de planta més rpids en l'rea del gas per reduir impacte acústic i la millora en la qualitat del subministrament, entre d'altres.

PAU SOLANILLA: PROMOCIÓ I AGENDA 2030

De l'Ajuntament, el comissionat per a la Promoció de la Ciutat, Pau Solanilla, ha reivindicat que Barcelona "exerceixi lideratge" i projecti al món tot el que es faci en una ciutat d'ambició global per d'escala humana.

Per la comissionada de l'Agenda 2030 de l'Ajuntament, Brbara Pons, aquest hub abasta fins a tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i ha concretat que s'emmarca en l'estratgia Barcelona Innovation Coast (BIC), un espai de collaboració creat pel consistori, que se centra en gran part en la "transferncia de tecnologia" i preveu crear 40.000 llocs de feina aquesta dcada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés