Publicat 23/05/2023 21:11

Estivill (CUP) equipara el discurs econòmic de Colau i Collboni amb el d'Ayuso i Almeida

El número 2 de la CUP per Barcelona, Jordi Estivill
CUP

   Changue urgeix una planificació econmica de la ciutat que "garanteixi vides dignes"

   BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

   El número 2 de la CUP per Barcelona, Jordi Estivill, ha criticat el discurs econmic de l'alcaldable de BComú, Ada Colau, i el del PSC, Jaume Collboni, i els ha comparat amb els de "el tndem Ayuso-Almeida", en referncia a la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid i candidat, José Luis Martínez-Almeida.

   "Aquest neoliberalisme desacomplexat de Collboni i el progressisme tranquil de Colau no es diferencia prcticament gens del discurs econmic que fan Ayuso i Almeida a Madrid", ha assegurat en un acte aquest dimarts als Jardins d'Elx, al districte de Sant Andreu.

   Per a Estivill, el discurs econmic de Collboni i Colau s'assembla al d'Ayuso i Almeida per promoure "l'atracció d'inversions estrangeres, les rebaixes fiscals, la collaboració públic-privada, la liberalització dels horaris comercials, el creixement del turisme o la concepció de l'espai públic com un bé de mercat".

   "Ens apropen més a Madrid que si la ciutat caminés cap a un altre model econmic", ha afegit.

   Ha insistit a criticar el "tndem Colau-Collboni" a Barcelona, al que també ha sumat a ERC per considerar que recolza les seves propostes, i enfront d'aix veu necessari que la CUP torni a l'Ajuntament de Barcelona per defensar un altre model de ciutat.

   Estivill també ha enlletgit el "silenciamient a la candidatura" de la CUP, en referncia al fet que aquest dimarts a la nit no participen al debat de TV3, i ha cridat a trencar la censura informativa que, en les seves paraules, estan vivint.

PLANIFICACIÓ ECONMICA

   Per la seva banda, l'alcaldable de la CUP per Barcelona, Basha Changue, ha considerat necessari fer una planificació econmica a la capital catalana perqu "garanteixi vides dignes, perqu ara només hi ha la planificació empresarial dels 'lobbies' de la ciutat", i crida a impulsar el decreixement turístic de Barcelona.

   Ha criticat que, segons ella, els beneficis del turisme només reverteixen en els poders econmics de la ciutat i que "els sous que genera la indústria turística no permeten viure a la ciutat" als barcelonins.

   Per a Changue, la política turística implica "precarietat" i veu necessari que decreixi i es doni suport a altres sectors econmics com la indústria del reciclatge de metalls, les energies renovables, l'aposta pel sector de les cures i els serveis públics de qualitat.

   La candidata ha tornat a insistir en la seva proposta de planificar la rebaixa de la jornada laboral a 30 hores setmanals en l'mbit dels serveis públics de Barcelona; impulsar una borsa municipal de treball; crear una oficina de treball "que persegueixi l'explotació de les classes populars"; i una banca pública d'inversió i finanament industrial.

   A més, Changue ha insistit a ERC i a BComú que trin quin model de ciutat volen: "Que escullin de quin bndol estan en aquesta guerra que el capital ha declarat la venes; o el capital o les venes, no hi ha mitges tintes".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés