Actualitzat 09/06/2008 16:45

Experts calculen que un milió d'espanyols poden ser al·lèrgics a aliments

BARCELONA, 9 de juny (EUROPA PRESS)

Un milió d'espanyols podrien ser al·lèrgics a aliments i no tots estarien diagnosticats, segons Montserrat Fernández Rivas, del Servei d'Al·lergologia de l'Hospital Clínic Universitari San Carlos de Madrid, que participa al Congrés de l'Acadèmia Europea d'Al·lergologia i Immunologia Clílica que se celebra a Barcelona fins al dimecres.

Els estudis estimen que l'al·lèrgia a aliments afecta al voltant del 8% de la població infantil i al 3% dels adults europeus, que ha crescut els últims anys a Espanya i el conjunt d'Europa. Fernández Rivas ha dit que l'al·lèrgia a aliments ha augmentat la seva prevalença a Espanya del 3,6% el 1992 al 7,4% el 2005.

Aproximadament una vintena de països participen a l'Estudi EuroPrevall, que inclou 30.000 pacients i que busca conèixer la realitat de la patologia a la població general, la seva prevalença i els costos que origina. Aquest "ambiciós" projecte, ha explicat Fernández Rivas, va començar a mitjans del 2005 i finalitzarà l'any que ve.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés