Actualitzat 21/01/2013 18:35

La Facultat de Nàutica demana a l'Ajuntament de Barcelona que eviti el trasllat

Feria Náutica De Ocasión De Port Ginesta
FERIA NÁUTICA DE OCASIÓN DE PORT GINESTA

Mataró ofereix un edifici d'oficines davant del mar prop del Tecnocampus


BARCELONA, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

La Facultat de Nàutica de Barcelona (FNB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), situada a l'edifici històric de Pla de Palau, ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona que es posicioni per evitar el trasllat fora de la capital catalana, segons ha explicat en una entrevista a Europa Press el degà de la facultat, Santiago Ordás.

"Barcelona és el principal port de Catalunya, de l'Estat i de la Mediterrània", pel que no tindria sentit que la universitat estigués fora de la ciutat, ha sostingut Ordás, ja que és un referent pel Port de Barcelona i per l'oci i la navegació.

El consistori barceloní encara no ha donat resposta a la petició del degà --qui també va traslladar el seu posicionament al rector de la UPC, Antoni Giró--, si bé tant Jordi Portabella (ERC) com Alberto Fernández (PP) han demanat a l'alcalde, Xavier Trias, mantenir la facultat a Barcelona, i aquest dimecres es debatrà la qüestió a la comissió de Presidència de l'Ajuntament.

Actualment, la Facultat de Nàutica forma uns 700 estudiants, superant l'oferta en enginyeria nàutica, enginyeria marina i en sistemes de tecnologia naval, cosa que representa "el present i el futur d'una formació única en la mediterrània", ha reivindicat Ordás.

La venda o lloguer de l'edifici de Nàutica forma part de les línies d'acció impulsades des de l'equip de govern de la UPC en el marc del pla de refundació del centre per reduir el seu dèficit acumulat de 100 milions d'euros.

Tot i que la decisió pot allargar-se fins al juliol, els municipis barcelonins de Vilanova i la Geltrú i Mataró han ofert les seves candidatures per albergar la FNB de la UPC, si finalment el rectorat de la UPC decideix treure de Barcelona la facultat.

CANDIDATURES DE VILANOVA I MATARÓ

En declaracions a Europa Press, el regidor de promoció econòmica i president de la fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, ha explicat que s'han posat "a disposició de la UPC" i els han ofert un edifici d'oficines que està prop del Tecnocampus i just davant del mar.

Rey ha afirmat que no es tracta d'una competició, sinó que simplement han mostrat el seu interès per la Facultat perquè seria una "gran oportunitat" per a Mataró que reforçaria el seu projecte d'obrir la ciutat al mar i potenciar la formació marítima.

Ha recordat que fa temps que treballen amb establir un clúster al voltant de Barcelona i ha esmentat el projecte Maresme Marítim que té l'objectiu que la nàutica sigui un verdader motor econòmic a la zona.

Actualment, a l'escola universitària politècnica del Tecnocampus, que des de fa 30 anys està adscrita a la UPC, estudien uns 650 alumnes d'enginyeria informàtica, mecànica i electrònica.

Precisament, aquest divendres Vilanova ha presentat oficialment la seva candidatura als agents econòmics i professionals vinculats amb l'activitat nàutica, portuària, pesquera, universitària i d'investigació, ha informat el consistori en un comunicat.

La presentació arriba després que l'alcaldessa, Neus Lloveras, es reunís aquest dimecres amb el rector i els responsables de l'Escola Politècnica de Vilanova i la Geltrú de la UPC (EPSEVG) per proposar el municipi com a "ciutat nàutica" --també amb un projecte de clúster entre mans-- que pugui acollir aquests estudis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés