Actualitzat 30/01/2017 15:09

Finalitzen la reparació d'emergència del col·lector de Badalona i deixa d'abocar residus al mar

Operario de Aigües de Barcelona con un dron para reparar el colector de Llevant
AIGÜES DE BARCELONA

Aigües de Barcelona ha usat drons per determinar l'impacte del trencament

BADALONA (BARCELONA), 30 gen. (EUROPA PRESS) -

La reparació d'emergència del col·lector de Llevant de la platja de la Mora de Badalona (Barcelona) ha finalitzat, per la qual cosa ha deixat d'abocar aigües residuals al mar, després que equips d'Aigües de Barcelona hagin treballat de manera ininterrompuda les 24 hores del dia en tres torns.

La instal·lació de dues canonades d'1,2 metres de diàmetre i 450 metres de longitud com a punt alternatiu de connexió del tram afectat pel temporal va entrar en funcionament aquest diumenge a la matinada, han informat la companyia i l'Ajuntament de Badalona aquest dilluns en sengles comunicats.

Aigües de Barcelona ha utilitzat drons dissenyats específicament per a la inspecció de conductes, que han aportat tecnologia d'última generació, com l'ús d'imatges obtingudes per determinar l'impacte real del trencament del col·lector, que condueix les aigües residuals de Tiana, Montgat i Badalona cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (Edar) del Besòs, a Sant Adrià del Besòs (Barcelona).

Aquests drons són de "gran utilitat" per inspeccionar l'interior de la canonada afectada pel temporal del final d'aquesta setmana passada i obtenir informació del seu estat de conservació, ja que poden arribar a llocs de difícil accés o que requereixen estrictes mesures de seguretat quan la inspecció la realitza personal tècnic.

El director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha defensat que, "en aquestes situacions, cal posar tots els mitjans necessaris per resoldre el problema en el menor temps possible, evitant al màxim els perjudicis per a les persones i per al medi ambient".

ANÀLISI DE L'AIGUA

L'Ajuntament ha detallat que, després d'aquesta reparació d'emergència, es planificaran les tasques per fer la protecció i reparació definitiva del col·lector, i l'Ajuntament prendrà mostres d'aigua del mar durant aquest dilluns i dimarts per comprovar el seu estat.

A partir d'aquestes dades, l'Ajuntament valorarà desactivar el Pla Municipal d'Emergències per Contaminació Marina, que es donarà per finalitzat quan els resultats de l'anàlisi tornin a nivells normals, moment fins al qual es manté la prohibició de bany i d'accés a les zones afectades.

El tinent d'alcalde Àlex Mañas ha afirmat que, gràcies a la feina ininterrompuda dels operaris i a la coordinació amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la reparació s'ha fet en menys d'una setmana i s'ha pogut detenir l'abocament d'aigües i ha celebrat la reparació, però ha avisat que seguiran reclamant el trasllat del col·lector com a solució definitiva.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés