Actualitzat 02/05/2013 18:47

Fira.- Barcelona serà el 2014 la seu del Congrés de Ciutats Educadores, que ja va acollir el 1990

El alcalde X.Trias y el concejal J.Martí (CiU)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 maig (EUROPA PRESS) -

Barcelona tornarà a ser la seu a la tardor del 2014 del Congrés de Ciutats Educadores, un esdeveniment, la primera edició del qual es va fer a la capital catalana el 1990.

Sota el lema 'Una ciutat educadora és una ciutat que inclou', la XIII edició del congrés es farà al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona entre el 13 i el 16 de novembre, i el consistori destinarà aquest 2013 al voltant de mig milió d'euros.

Es preveu l'assistència d'entre 1.000 i 1.500 representants de les 446 ciutats de 36 països que formen part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (Aice), en un congrés que pretén ser un "fòrum de discussió, diàleg i intercanvi de coneixements", ha explicat en roda de premsa l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Per a Trias, la inclusió és un concepte fonamental, que ha de ser tingut molt en compte a l'actual context de crisi econòmica, i també en una societat diversa com la catalana, que va passar de sis a 7,5 milions d'habitants en quinze anys, fruit de la migració extracomunitària.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha assenyalat que un dels objectius que es marca l'organització és incorporar el concepte 'smart' (ciutats intel·ligents), i ha destacat la importància que el congrés es faci a Barcelona, ciutat que genera un fort "atractiu" a escala internacional.

Entre aquest any i el pròxim, es faran diversos actes a la capital catalana relacionats amb la temàtica del congrés: una aula de ciutadania que organitzaran el CCCB i la UB, unes jornades sobre comunicació i inclusió a la URL i un simposi internacional a la UB sobre didàctica de les ciències socials a nivell iberoamericà.

També es farà una conferència internacional d'escoles sostenibles i haurà un programa d'activitats per a la tardor del 2014 a càrrec del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

El comitè científic allò codirigeixen els doctors Àngel Castiñeira (Esade) i Miquel Martínez (UB), i el primer ha destacat que és molt important articular en els espais urbans una 'triple T' al voltant de tres conceptes: "tolerància, talent i tecnologia".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés