Publicat 23/03/2015 19:35

Generalitat i diputacions uneixen els padrons municipals en un arxiu informàtic

Joana Ortega da los resultados del 9N
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 març (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i els presidents de les quatre diputacions han acordat aquest dilluns crear un arxiu informàtic que integri els padrons dels municipis catalans.

Ho ha explicat la vicepresidenta en roda de premsa després de signar l'acord amb el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el de Girona, Joan Giraut, i el de Tarragona, Josep Poblet.

Ortega ha remarcat que els acords tancats amb aquestes administracions durant anys "donen avui un pas més, amb la definició, implantació i posada en marxa" d'un sistema informàtic per gestionar el Padró Municipal d'Habitants.

El nou padró significa un impuls addicional als projectes d'interoperabilitat que garanteixen el dret dels ciutadans a no presentar documents que ja estan en poder de les administracions, com volants i certificacions de padró.

Per això, i per estalviar temps a la població sobre documentació ja aportada, el sector públic català ja disposa de la plataforma Catàleg de Dades i Documents Interoperables a Catalunya, amb més de 60 tipus d'informacions cadastrals, estadístiques i tributàries, entre d'altres.

Segons Ortega, unificar els padrons municipals és modernitzar, simplificar, agilitar, estalviar i buscar la màxima eficiència, i l'acord demostra que "Catalunya és la suma dels seus pobles".

ELS 4 PRESIDENTS

Per a Salvador Esteve (Barcelona), "unir els padrons constitueix una reafirmació de la voluntat de voler fer un país nou que no es pot entendre sense la força dels seus pobles i ciutats", i ha subratllat que el padró és una eina bàsica per una administració eficaç.

Joan Reñé (Lleida) ha defensat, com els seus homòlegs, el paper d'aquestes administracions per modernitzar els ajuntaments, i ha qualificat la reunió d'aquest dilluns com un "exercici de responsabilitat".

Joan Giraut (Girona) ha destacat que tindran una eina potent per disposar d'un registre que reduirà els terminis de sol·licituds, rebaixant els costos, ja que "la tecnologia permet substituir sistemes de relació entre administracions i amb la ciutadania, que ja estaven obsolets".

Josep Poblet (Tarragona) ha insistit en els beneficis d'implementar les TIC als padrons i en l'eficiència que suposa unificar-los, i ha subratllat que, a més, és una forma d'augmentar "el coneixement compartit".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés