Actualitzat 19/08/2008 15:59

La Generalitat estudia nous mètodes per conservar la sardina i elaborar escabetxos

BARCELONA, 19 d'agost (EUROPA PRESS)

L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Monells (Baix Empordà) estudia diversos mètodes de conservació de la sardina i l'elaboració de nous productes d'acord amb aquest peix, com ara salaons, escabetxos, marinats i patés, segons ha informat avui la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat.

Una de les investigacions tracta sobre sistemes d'envàs a l'engròs de la sardina. Intenta desenvolupar un tipus de processat per a peces senceres, estudiant el temps transcorregut entre la captura i l'envasament, així com l'efecte de la temperatura de conservació en la qualitat del peix i el comportament del producte durant el seu emmagatzematge en ambient refrigerat.

També intentaran fer salaons per aconseguir un producte semblant a l'anxova, però d'acord amb la sardina. Utilitzaran sardines d'entre 30 i 35 grams de pes per salar-les i sotmetre-les a processos similars a la fermentació de l'anxova. Faran anàlisis sensorials, fisicoquímiques i microbiològiques amb la finalitat d'optimitzar-ne la qualitat.

Aquest mateix procés es farà per a l'obtenció d'escabetxos i marinats de sardines, així com pasta per untar. La pesca de la sardina a Catalunya supera al voltant de les 12.000 tones a l'any, amb una disminució des de l'any 2000, en què les captures van ser de 14.000 tones.

ladas.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés