Actualitzat 22/11/2008 19:57

Huguet reconeix la promoció de Catalunya de Santi Santamaria als Emirats amb el seu primer restaurant a Dubai

BARCELONA, 22 de novembre (EUROPA PRESS)

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha exalçat avui la tasca de promoció de Catalunya i dels seus productes que fa el xef català Santi Santamaria, després que ahir inaugurés el seu primer restaurant a Dubai.

De missió empresarial als Emirats Àrabs, Huguet ha felicitat avui en persona a Santamaria per la seva nova estrella Michelin i ha destacat la tasca del cuiner català amb l'obertura d'aquest restaurant, que ha definit com "aparador permanent dels productes agroalimentaris catalans i plataforma de promoció de la cultura catalana a l'estranger", ha assegurat el conseller.

Huguet ha definit a Santamaria com a promotor de la gastronomia catalana, ja que en els plats de la seva carta oferta productes importats de diferents parts del territori, com les gambes de Palamós (Girona).

"A través de la internacionalització projectem Catalunya al món i està clar que els nostres sabors, des de l'oli, els vins i caves i els embotits tenen una gran acceptació a nivell global", ha destacat Huguet.

El conseller d'Innovació i Empresa també ha mantingut aquest matí una trobada amb el xeic de l'emirat Ras Al Khaimah, qui ha demostrat un gran interès per captar empreses catalanes a la zona i obrir línies de col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Al Khaimah, localitzat al nord del país, a prop d'Oman, és un dels set emirats de la Federació de la Unió dels Emirats Àrabs i té uns 250.000 habitants.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés