Publicat 27/12/2022 12:11

La inseguretat es manté com el principal problema dels barcelonins i creix 2,8 punts

Archivo - Imatge d'arxiu d'un agent de la Gurdia Urbana de Barcelona
GUARDIA URBANA DE BARCELONA - Archivo

El 50,4% creu que la gestió de l'Ajuntament és dolenta o molt dolenta, segons el barmetre municipal

BARCELONA, 27 des. (EUROPA PRESS) -

La inseguretat es manté com el principal problema dels barcelonins, cosa que creu el 24,8% dels enquestats en el barmetre semestral municipal --elaborat del 16 al 25 de novembre amb entrevistes telefniques a 800 barcelonins-- i ha pujat 2,8 punts percentuals respecte al juny d'aquest any, quan estava al 22%.

El segon problema és la neteja, que ha augmentat quatre punts percentuals respecte al juny, amb un 15,8% dels enquestats, quan en l'últim barmetre eren 11,5%, segons les dades que ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa el regidor de Presidncia, Jordi Martí, juntament amb el director de l'Oficina Municipal de Dades de Barcelona, Marius Boada.

Per Martí, els resultats del barmetre reflecteixen una "dicotomia" entre la percepció dels barcelonins i les dades objectives que, segons ha defensat, mostren una tendncia positiva en qüestions com l'economia, la inseguretat i el PIB.

En relació amb la inseguretat, ha assegurat que l'activitat delinqüencial est "millor" que la registrada el 2019 i ha subratllat que la neteja també ha millorat malgrat els problemes en la implementació del nou contracte.

Per aix, ha afirmat que els resultats del barmetre "plantegen un repte important que és aconseguir generar i transmetre aquesta seguretat i confiana que les dades traslladen".

Després de la inseguretat i la neteja, les següents preocupacions dels barcelonins són l'accés a l'habitatge (7,6%) i la gestió de la política municipal (6,6%), que baixa un punt respecte a l'últim barmetre.

VALORACIÓ DE LA GESTIÓ MUNICIPAL

Quant a la valoració de la gestió municipal, el 50,4% dels barcelonins creu que l'Ajuntament ho fa malament o molt malament --una dada que ha pujat tres punts respecte al juny (quan estava al 47,1%)--, respecte al 35% que considera que ho fa bé.

Martí ha atribut aquesta percepció negativa dels barcelonins al "context molt generalitzat d'inestabilitat" que ha generat una sensació d'inseguretat vital en el conjunt de ciutadans, segons ell.

És una percepció similar a la que tenen de la gestió a la Generalitat (48,4% creu que ho fa malament o molt malament i un 31,3% bé o molt bé) i del Govern central (un 50,1% creu que ho fa malament o molt malament i un 31% bé o molt bé).

IMATGE DE LA CIUTAT I ECONOMIA

Un 66,4% dels enquestats creu que la imatge de Barcelona ha empitjorat, mentre que un 20% considera que ha millorat i, sobre les percepcions de futur, un 53,6% pensa que la ciutat millorar mentre que un 33,5% creu que la ciutat empitjorar.

Sobre l'estat actual de l'economia, el barmetre reflecteix una preocupació del 59,9%, amb un 63,1% que creu que ha empitjorat, un 49,5% considera que ha empitjorat l'economia personal de la llar i un 43% creu que la situació del mercat de treball també és pitjor que fa un any.

Aquest és l'últim barmetre del mandat i no conté preguntes polítiques ni sobre intenció de vot ni valoració de líders polítics perqu es tracta d'una enquesta preelectoral, ja que la següent ser el juny del 2023, una vegada passades les eleccions municipals del maig.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés