Actualitzat 31/01/2013 19:26

JJ.OO.- Trias mostra el seu suport a Madrid 2020: "Junts som imbatibles"

Xavier Trias Alcalde de Barcelona Acto Camino a Madrid 2020 en el COE
EUROPA PRESS

MADRID, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha mostrat aquest dijous el seu suport incondicional a la candidatura olímpica i paralímpica de Madrid 2020, una cita que suposaria un "element dinamitzador terrible" per la ciutat, a més de mostrar-se a favor que, en el cas que sortís escollida, clubs com el FC Barcelona lluïssin el 'logo' de Madrid 2020 a la samarreta.

"Des de l'Ajuntament de Barcelona donem el nostre suport incondicional a Madrid 2020", ha expressat el primer edil barceloní a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) durant el primer fòrum 'Camí 2020' amb el títol 'De Barcelona'92 a Madrid'20', organitzat pel diari 'Marca' i el COE en col·laboració amb la candidatura de Madrid 2020 i la Confederació d'Empresaris de Madrid.

Trias ha mostrat la seva total comunió amb la candidatura madrilenya: "Junts som imbatibles, els lideratges són de la societat civil", ha indicat, abans de recordar que els Jocs podrien deixar una empremta inesborrable a la ciutat.

"Els Jocs de Barcelona van canviar la història de la nostra ciutat. Van superar totes les expectatives esportives i ciutadanes. Va ser com una benedicció que va caure sobre la ciutat de Barcelona", ha afirmat.

"Barcelona no només va organitzar uns Jocs, sinó que vam posar en marxa un projecte de ciutat. El llegat de Barcelona'92 és un llegat social i de prestigi, i la clau va ser que no només vam treballar per la Barcelona de 1992, sinó per la Barcelona del 1993", ha afegit.

Per aquesta raó, ha recordat el suport de tots els qui van ajudar a complir el somni, citant que es van sumar una sèrie d'elements: el treball conjunt del COE i les Federacions; la col·laboració de les tres institucions, Estat, Generalitat i Ajuntament, "que van solucionar les seves diferències amb esperit generós"; una societat civil que es va implicar al màxim, i figures com Maragall i Samaranch.

A més, s'ha mostrat totalment a favor que el FC Barcelona, del què Trias és fidel seguidor, lluís el logo de Madrid 2020 si resultés escollida.

ABAT: "MADRID PRESENTA UN DOSSIER EXEMPLAR"

L'exconseller delegat del Comitè Organitzador de Barcelona'92, Josep Miquel Abad, també ha destacat que la candidatura madrilenya presenta un dossier exemplar que reuneix "tot el crèdit per organitzar els Jocs Olímpics del 2020", que, segons ell, suposaran una immensa palanca per incrementar el patrimoni moral de la ciutat.

"Els efectes morals sobre la població són tan importants o més que els físics. Si les coses surten bé, el país supera vells complexos i tòpics. Fa recuperar l'orgull de pertànyer a aquest país", ha declarat Abad, que ha assegurat que cal focalitzar els esforços a convèncer als què han de votar, i fer-los veure que el que hagi d'estar, estarà.

Abad ha confessat perquè ha comparegut: "Per la gratitud que Barcelona deu a Madrid, a l'Estat, a l'Ajuntament, a la seva gent, que ens van brindar un suport afectuós que no oblidarem mai".

En la mateixa línia s'ha expressat el secretari d'Esports de la Generalitat el 1992, Josep Lluis Vilaseca, que ha afirmat que la capital espanyola presenta una candidatura "immillorable", i ha assegurat que per a Madrid és el moment tot i que el fantasma de la crisi econòmica sotgi.

Vila-seca ha recordat els suports que van decantar l'elecció de Barcelona: "Nosaltres teníem Joan Antoni Samaranch. La seva ombra, allargada, va influir moltíssim en l'obtenció. A Barcelona li va costar tres vegades obtenir la nominació".

"Recordò el suport de Tierno Galván, i com Reial Madrid i Atlètic de Madrid van portar el logo de Barcelona'92", ha afegit, i ha desitjat com a membre del COE i amant de l'esport que Madrid guanyi i poder veure'l tot i que tindrà 90 anys.

Per la seva banda, l'aleshores secretari d'Estat per a l'Esport, Javier Gómez Navarro, ha recordat la difícil situació Catalunya-Espanya que regnava en aquells moments, i com totes les parts van cedir "en la negociació sobre símbols, llengua o banderes".

"Vam tenir èxit perquè ho vam fer amb mim i afecte, vam aconseguir integrar a tots, a persones que teníem idees i sentiments diferents. Vam aconseguir el millor moment d'integració de Catalunya a Espanya, que passés a ser normal veure banderes espanyoles", ha afegit.

Navarro ha indicat que al contrari que esdeveniments com el Mundial de futbol de 1982, que creu que van augmentar la capacitat d'Espanya de flagel·lar-se, els Jocs de Barcelona i les infraestructures construïdes per a ells van ser "la sembra que ha permès els èxits de l'esport espanyol".

"22 medalles, 16 d'elles d'or, estan fora de qualsevol somni de futur", ha dit, i ha assegurat que mentre Barcelona té consciència de si mateixa, Madrid és més individualista, però que ofereix un projecte fiable i solvent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés