Actualizado 10/08/2018 16:08

L'Ajuntament de Barcelona demana més famílies per a un programa de cura temporal de nens

Façana de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha fet aquest divendres una crida per augmentar el nombre de persones que participen en el Servei de Famílies Col·laboradores, un servei que intervé per ajudar famílies amb dificultats puntuals per cuidar els seus fills, ja sigui per motius de salut o de conciliació de la vida familiar i laboral.

El servei està format actualment per 78 unitats familiars --després que en l'últim any se n'hagin inscrit 14 de noves--, i el 2017 va atendre 52 nens diferents, mentre que en el que va de 2018 s'han atès 46 nens en 36 famílies, ha detallat el consistori en un comunicat.

Prop del 52% d'aquestes col·laboracions es produeixen durant el cap de setmana; el 36%, entre setmana; el 7%, en període de vacances escolars, i el 5% es registren en períodes en què els menors es queden a la llar de la família col·laboradora, perquè la seva família no pot ser-hi present.

El servei es va crear fa 35 anys de forma pionera a la ciutat, amb la voluntat de donar resposta a les dificultats temporals per les quals passen algunes famílies que veuen limitada la seva capacitat de cura i atenció dels seus fills, oferint a persones que de forma temporal ajuden a cuidar-los.

El programa pretén donar suport a les famílies amb dificultats puntuals i, alhora, canalitzar el "desig de solidaritat" de la ciutadania per oferir el seu acompanyament temporal, amb una iniciativa que tracta de mantenir el menor el més a prop possible del seu entorn.

FLEXIBILITAT

L'Ajuntament ha destacat que la possibilitat de col·laborar és flexible i s'adapta a la disponibilitat de temps de cada persona, i ha recordat que les famílies col·laboradores són prèviament validades per l'equip tècnic municipal del servei, que també ofereix orientació, seguiment i suport durant el temps que la família s'encarrega del menor.

Aquest servei pot ser requerit pels professionals que treballen amb la família amb dificultats o els seus fills habitualment --mitjançant serveis socials, centres d'atenció primària (CAP) i equips d'atenció a la infància i adolescència, entre d'altres--, i les col·laboracions poden allargar-se com a màxim sis mesos.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés