Actualitzat 14/11/2017 14:20

L'Ajuntament de Barcelona rebutja la presència de l'Exèrcit en el Festival de la Infància

Comissió de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Barcelona ha rebutjat aquest dimarts una proposta del PP perquè els cossos de seguretat i les Forces Armades estiguin presents en el Festival de la Infància d'aquest any, ja que aposta per fomentar "els valors del pacifisme" entre els nens.

La iniciativa ha estat presentada per la regidora del PP Ángeles Esteller en la Comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esports, i reclamava que el Govern municipal informés dels canvis que té previstos per al Festival de la Infància i que incorporés la presència dels cossos de seguretat i les Forces Armades, com ocorria en edicions anteriors.

Esteller ha defensat que els cossos de seguretat i l'Exèrcit són els "garants del pacifisme i la pau", que és necessari que els nens els coneguin i es familiaritzin amb el seu ofici, i ha assegurat que les seves activitats tenien molt èxit entre els visitants.

La tercera tinent d'alcalde, Laia Ortiz, ha reivindicat que el Govern municipal està a favor de "desmilitaritzar" el festival i que és necessari fomentar entre els nens una vocació basada en la cultura de la pau.

"Creiem que fem un salt en l'equitat i la qualitat del festival, i també en els valors del pacifisme, on hi ha un ampli consens a la ciutat", ha manifestat.

El Festival de la Infància se celebrarà en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona entre el dimecres 27 i el dissabte 30 de desembre, i l'Ajuntament ja va decidir eliminar la presència dels cossos de seguretat en l'edició del 2016.

INFORME SOBRE AGRESSIONS MASCLISTES

La Comissió municipal ha aprovat una proposició de la CUP, que reclama l'elaboració d'un informe sobre "els punts de la ciutat on es produeixen més agressions i actituds masclistes", i on les dones tenen una percepció d'inseguretat més elevada.

La 'cupaire' Maria Rovira ha expressat la necessitat de "conèixer els espais on es produeixen aquestes agressions i els llocs on hi ha més inseguretat", i també ha demanat que l'Ajuntament treballi perquè els homes renunciïn als seus privilegis per eliminar les agressions.

Els grups de BComú, ERC, el Grup Demòcrata i PSC han votat a favor, i han destacat la importància d'avançar cap a un urbanisme de gènere, mentre que Esteller (PP) i la regidora de Cs Marilén Barceló s'han abstingut ja que, malgrat que donen suport a l'elaboració de l'informe, han acusat Rovira de no condemnar tot tipus de violència i de tenir "un pensament autoritari".

MENORS ESTRANGERS

A més, s'ha aprovat una iniciativa de Cs que insta el Govern a actuar de manera immediata a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) per resoldre la situació "de vulneració de drets" dels menors estrangers no acompanyats que es troben en la Ciutat de la Justícia a l'espera que se'ls adjudiqui una plaça als centres de protecció.

BComú i PSC han votat a favor, encara que han reclamat una coordinació més elevada de l'Estat amb la Generalitat; el PDeCAT i el PP s'han abstingut, i ERC i la CUP han votat en contra.

NENS EN LA VAGA DEL 8 DE NOVEMBRE

Barceló ha preguntat al comissionat d'Educació, Miquel Àngel Essomba, el seu posicionament sobre "les situacions en què es van veure menors que van participar en la vaga del 8 de novembre" que, segons ella, es van produir i ha reclamat neutralitat ideològica en la comunitat educativa.

Essomba ha defensat que la vaga va ocórrer amb plena normalitat a Barcelona i que "la comunitat educativa de Barcelona no es mereix aquest tipus d'intervencions", i ha qualificat de batalla estèril que Cs digui que s'utilitzen nens en les mobilitzacions sobiranistes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés