Publicat 06/06/2022 10:34

L'AMB finalitza la recuperació del Llobregat per millorar-ne la qualitat ambiental i paisatgística

Les actuacions de l'AMB consoliden el curs fluvial del Llobregat com un espai d'oci i esport
ALBERT CANALEJO/AMB

Acaba intervencions a Pallej, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicen dels Horts i Santa Coloma de Cervelló

BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

L'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha finalitzat les actuacions de millora i transformació del riu Llobregat que consoliden el curs fluvial com un espai d'oci i esport, i també com un ecosistema blau "amb més qualitat paisatgística i ambiental".

L'ens metropolit ha detallat en un comunicat que les actuacions s'han dut a terme als marges del riu en el seu pas pels municipis barcelonins de Pallej, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicen dels Horts i Santa Coloma de Cervelló, que sumen prop de 10 quilmetres de longitud de camí parallel al riu.

El conjunt d'intervencions compartides que "doten d'identitat metropolitana" el riu Llobregat són la pavimentació, la gestió natural de l'aigua mitjanant cunetes verdes, i la millora de la qualitat paisatgística amb arbres i altres espcies.

Una altra actuació ha estat l'increment i la millora de serveis i equipaments, amb la creació de nous miradors, rees d'estada i esplai, punts de trobada, fonts d'aigua i un refor de la senyalització dels espais.

EFECTE DE LES PLUGES

El tcnic d'infraestructures de l'AMB Álvaro Sainz ha explicat que les intervencions de pavimentació tova i les cunetes verdes augmenten la resilincia a les pluges, provoquen que l'aigua es quedi a les cunetes i s'aprofiti per regenerar la vegetació autctona, i que no vagi directa al riu quan plou, sinó que es reparteixi en el temps.

També s'han dut a terme actuacions particulars: a Sant Boi de Llobregat s'han invertit 600.000 euros, a Santa Coloma de Cervelló la inversió ha estat de 360.000 euros, 360.000 euros més a Sant Vicen dels Horts, i 600.000 a Pallej.

En els quatre casos, el 75% de la inversió ha estat a crrec de l'AMB i l'altre 25% dels ajuntaments, en una actuació que compta amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder).

DEL PONT DEL DIABLE AL MAR

El coordinador de l'Oficina Tcnica de Gerncia de l'AMB, Antoni Ferrero, ha recordat que l'objectiu és tenir un camí "ben definit" a tot l'eix longitudinal perqu, des del Pont del Diable i fins al mar, es pugui fer un passeig per les dues riberes.

Segons Ferrero, el Llobregat és un dels principals connectors de la infraestructura verda metropolitana, i conforma un "nexe d'unió" entre el massís de Collserola, les muntanyes del Baix Llobregat i també la zona litoral.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés